Vizuální Koučink: Síla obrázků v procesu seberozvoje

V dnešním světě, kde informace bombardují naše smysly, hledáme efektivní způsoby, jak lépe porozumět sobě a dosáhnout svých cílů. Jedním z inovativních přístupů, který na scénu vstupuje s vizí a jasným směrem, je vizuální koučink.

Vizuální koučink – co to vlastně je?

Vizuální koučink je metoda seberozvoje, která využívá sílu obrazů k lepšímu porozumění a vyjádření cílů a vizí jednotlivce. Zatímco klasický koučink se často zaměřuje na verbální komunikaci, vizuální koučink zahrnuje grafiku, diagramy a ilustrace, aby lépe osvětlil a posílil klíčové myšlenky. Vizualni koucink - zona komfortu

Proč vizuální koučink a obrazy?

1. Univerzálnost: Obrazy mají univerzální sílu. Bez ohledu na jazykové nebo kulturní rozdíly mohou obrázky sdělit silné a jasné zprávy.

2. Zlepšení porozumění: Vizuální prvky mohou být silnými katalyzátory pro porozumění. Pomáhají jednotlivci lépe si představit své cíle a vize.

3. Podpora kreativity: Vytváření obrázků a diagramů může podnítit kreativitu a pomoci odhalit nové perspektivy a možnosti.

4. Zvýraznění vzorů a souvislostí: Obrázky mohou pomoci odhalit vzory a souvislosti, které by jinak mohly zůstat skryté.

Není třeba být umělec!

Mnoho lidí si myslí, že kreslení je nezbytné pro vizuální koučink, ale není tomu tak. Klíčovým je sdělit své myšlenky, a to i jednoduchými tvary a symboly. Vizuální koučink je o procesu, ne o uměleckém výkonu. Dokáže osvěžit mysl a otevřít nové možnosti bez ohledu na váš vztah k kreslení.

Jak to funguje vizuální koučink v praxi?

1. Vytvoření vize: Pomocí jednoduchých obrázků a diagramů můžete lépe definovat své cíle a vizualizovat, jak by měl váš ideální stav vypadat.

2. Rozvoj plánu akce: Vizuální koučink vám umožňuje vizualizovat váš plán akce. Jaké jsou kroky k dosažení vašich cílů?

3. Zlepšení Komunikace: Obrazy mohou být efektivním prostředkem pro komunikaci s ostatními, zvláště pokud sdílíte komplexní myšlenky nebo strategie.

4. Odkrytí skrytých překážek: Vizuální koučink může odhalit překážky nebo oblasti potřebující pozornost, které byly možná předtím nejasné.

Připravila jsem taky sadu 365 koučovacích otázek, které si můžete stáhnout ZDE.

Koučovací inspiraceVizuální koučink přináší nový rozměr seberozvoje.

Nezáleží na tom, zda jste umělec nebo nikoli. Stačí trochu odvahy a otevřenosti prozkoumat svět, kde se slova mění v obrazy a cesty k dosažení cílů jsou prosvíceny vlastní vizí.

Co můžete znázorňovat?

  • Životní hodnoty – co je pro vás v životě důležité
  • Své silné a slabé stránky
  • Vize přítomnost versus budoucnost
  • Životní etapy – čáru života
  • Posílení sebevědomí

Máte 2 možnosti, vyzkoušet si koučování na sobě nebo se naučit tvořit vzory jako kouč a terapeut na konzultaci.

Koučování – balíček 2 hodiny – varianta č. 1

Mám jasno, ale potřebuji si ujasnit priority nebo cestu.

Koupit 2 hodiny

Koučování – balíček 6 hodin – varianta č. 2

Potřebuji si ujasnit, najít své silné stránky a připravit si cestu na změnu.

Koupit 6 hod.

 

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/