Vizuální příběh…pohráváte si s myšlenkou vytvářet svůj nebo i jiné vizuální příběhy?

Co tvoří vizuální vyprávění?

Vizuální příběh  – jaké jsou triky, techniky pro sestavení dobrého vizuálního příběhu? Definovat vizuální vyprávění s vtipem je jako zkombinovat dva žánry dohromady – to je jako smích a umění, které spolu tančí na plátně. Vizuální vyprávění s vtipem je umělecký přístup, který využívá humor a zábavnost k předání příběhu skrze obrazy a ilustrace.

Je to jako když se setkávají malíři a komičtí, kteří společně tvoří jedinečnou kombinaci. Vizuální vyprávění s vtipem je o tom, jak překlenout mezery mezi slovy a obrazy, a přinést tak nejen estetický zážitek, ale také smích a radost.

Je to jako tajemství v obrazech, které se postupně odhaluje při každém zvednutí očních víček. Zábavné postavy, komické situace a hravé ilustrace vytvářejí silný emocionální účinek, který zůstává v paměti.

Vizuální vyprávění s vtipem je také o překvapení – očekáváte jednu věc a najednou se objeví neočekávaný twist, který vás rozesměje. Je to jako skládanka sestavená z překvapivých a šťastných momentů, která osvěžuje vaši mysl a tělo.

Takže pokud hledáte způsob, jak přinést zábavu, radost a smích prostřednictvím vizuálního vyprávění, nebojte se ponořit do světa humoru a umění. Otevřete svou fantazii, nechte ji tančit s vaším perem a štětcem, a přineste světu radost a úsměv jednou vtipnou ilustrací a příběhem najednou.

Přidávám pár tipů, které se vám budou hodit, když budete svůj příběh vytvářet:

1. Buďte osobnívizualni pribeh 2

Jednoduše buďte sám sebou! Výhodou upřímnosti je i to, že váš příběh nepůjde kopírovat. Značky – firmy ukazují své příběhy upřímně a to i proto, že ani jejich konkurenti je nemohou jen tak okopírovat a jejich příběh využít.

Vizuální příběh má největší ohlas, když je do něj zahrnutý moment zranitelnosti. Díky tomu má publikum, které sleduje příběh, chuť reagovat. Reagují více, než kdyby šlo o čistou ilustraci. Příběh sledují a prožívají.

Prozkoumejte svoji osobnost nebo svoji značku a použijte zajímavé momenty k vytvoření poutavého vizuálního příběhu.

2. Zapojte/využijte spor či zápletku

Jde o jednoduchou záležitost s ohromným dopadem na příběh. Hrdina si přeje něčeho dosáhnout, protichůdná síla mu zkříží cestu. Příběh se pak odvíjí směrem k tomu, aby hrdina dosáhl svého cíle.

Toto je důležitý moment k úspěchu vaší vizuální kampaně nebo vaší značky. Diváci tak sledují napínavý příběh.

Kde všude najdeme vizuální příběhy?

Jejich princip využívají reels, shorts, reklama, a protože jsou obvykle krátké, publikum je sleduje celé. Některé vizuální příběhy vnášejí do příběhu i další postavičky, kterým může publikum fandit.

3. Nechte příběh plynout

Dobrý vizuální příběh musí plynout přirozeně. Musí existovat jasný záměr, jasná struktura a znatelný průběh příběhu. Pokud věci stagnují nebo jsou na pohled jednoduše matoucí, diváci zaměří svou pozornost jinam.

4. Tvořte vzdělávací, ale zábavný vizuální příběh

Dejte svému publiku možnost vzít si z vaší vizuální kampaně nové poznatky.

Cílem vaší kampaně by mělo být naučit diváky něco, co by se při každodenním dění nedozvěděli. Díky tomu se vaše značka zaryje do povědomí publika a zanechá trvalejší dojem z vaší značky jako celku. Příkladem mohou být i značky jako Guinness a Lidl, které už v minulosti tvořily vzdělávací vizuální reklamní kampaně a dosáhly jimi velkého úspěchu.

Pamatujte si: skutečný vypravěč dokáže vyprávět fantasticky zábavný příběh a umí ho propojit i se svou značkou.

5. Odvažte se být jiní!

Bod je jasný, ale jak toho docílit? Když všichni zápasí o to, být vidět, může být obtížné vyniknout.

TIP: Letní kreslení od 18.7.2023.

Vizuální příběh - Letní kreslení 3 webináře

Vizuální příběhy by měly být plné zvratů.

Nikdy by neměly jít konvenční cestou a vy jako vizuální vypravěč byste měli vždy hledat způsoby, jak se odlišit. Připadá vám něco fádní, udělejte vše, abyste tomu dodali nový a vzrušující zvrat.

Podívejte se i na to, jak to dělá konkurence. Sledujte a inspirujte se klidně i u velkých značek, vždyť Redbull vám dává křídla. Na YouTube najdete i jejich kreslené reklamy, inspirujte se jimi.

Načrtněte si svůj příběh, zkontrolujte podle výše uvedených bodů, zda mu něco nechybí. Zvolte formu, ve které budete vyprávět: video, kreslené nebo kombinace obrázků s fotografiemi. Prvním mini testem mohou být například Reels.

Chcete se na něco zeptat?

Potřebujete si o svém příběhu promluvit? Ozvěte se mi na e-mail: info@edux.cz.

Vizuální příběh - konzultace

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/