Jak uplatňovat Kaizen v osobním rozvoji?

Kaizen je metoda pomalých kroků a původně byla využívaná v průmyslu, ve výrobě. Jelikož je jeho filozofie velice jednoduchá a navíc úspěšná, jeho principy fungují i v osobním rozvoji při změnách.

„Prvním krokem k tomu, aby jste se dostali tam, kam chcete je rozhodnutí, že nezůstanete tam, kde jste.“ 

10 tipů, které mějte na paměti u Kaizen:

Kaizen - chci změnu e-book

Kaizen – chci změnu e-book

  1. Buďte neustále v pohybu, vždy existuje prostor pro zlepšování svého života, bez ohledu na to, jak úspěšný už váš život je.
  2. Redukujte své staré praktiky a vytvářejte nové návyky, dokonce i když už vám v současné době prospěly.
  3. Buďte proaktivní, protože je důležité neustále se pohybovat směrem ke svému cíli.
  4. Učte se od ostatních lidí, získejte nové přátele, můžete obohatit svoji rutinu s cílem neustálého zlepšování.
  5. Najděte ve svém životě oblasti, ve kterých zrealizujete změny.
  6. Mluvte o změnách v osobním životě tak, že zapojíte přátele i svoji rodinu, aby vám také dali doporučení, jak si myslí, že by věci mohly fungovat lépe.
  7. Učte se od ostatních lidí a inspirujte se novými myšlenkami nebo věcmi, které oživí vaši rutinu, získáte tak možnost neustále se zlepšovat.
  8. Praktikujte metodu otázek, proč a klidně si tuto otázku položte i několikrát. Pokud se neustále ptáte proč, pravděpodobně tak nejlépe najdete skutečný důvod, který se schovává za vaším problémem.
  9. Buďte ekonomičtí, zvažte, jak můžete každý týden ušetřit nějaké peníze, přestaňte peníze bezmyšlenkovitě vynakládat.
  10. Nezastavujte se, nikdy se nepřestávejte zlepšovat, protože zlepšování nemá své limity, je zapotřebí neustále pokračovat a zvyšovat svoji úroveň.

Na závěr k tipům ke Kaizen:

Dělejte malé kroky každý den, proto abyste udělali a v dlouhodobém úseku, co největší pokrok podle filozofie  Kaizen. Je naprosto jedno v jaké oblasti. Napsala jsem e-book a podělila se o různé techniky a cvičení, které si můžete v pohodlí domova vyzkoušet.

  • Bonus č.1 je Projekt 365 otázek (12 stránek).
    Přidala jsem koučovací otázky, se kterými můžete pracovat rok. Jedna otázka na den. Zaveďte si deník osobních změn a pište si, kreslete nebo vlepujte do něj motivační kresby a obrázky.
  • Bonus č.2 je Deník vděčností (19 stránek).
    Pokud rádi tvoříte a chcete změnu proměnit v zábavu, tak si Deník vděčnosti můžete vést formou kreslených poznámek aneb sketchnotingu. Bude to rozhodně zábava i relax.

E-book s názvem Kaizen – chci změnu může být vhodným dárkem i k narozeninám či Vánocům. Jde o PDF formát.

Cena e-booku: 250 Kč (cena je konečná)

Odběr - NOVINKY z EDUXu

Odběr – NOVINKY z EDUXu

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/