Imaginární svět aneb vytvořme si lepší budoucnost

Hned na začátek: kniha mě nadchla tím, jak umožňuje volnost (prázdné stránky a krátký návod) a rozvoj kreativity. Autorkou knihy je Keri Smithová. Začnu citátem, který mnou rezonuje a je na začátku knihy: „Všichni dospělí byli dětmi, ale málokdo si to pamatuje.“ – Antoine de Saint-Exupéry.

Na úvod

1. Skutečnost není vždy taková, jak vypadá
2. Představivost vytváří skutečnost
3. Skutečnost je utvořena ze slov a obrázků (pro potřeby cvičení v knize)

Představivost nám pomáhá vyhnout se chybám v minulosti, je to zábava a je to i jakýsi výlet do dětství a fantazie.

Imaginární svět -knihaO čem knížka je?

O tom, jak si můžete vytvořit svůj vlastní svět. Svět, ve kterém byste rádi žili. Je to převratný čin. Změnu můžeme podnítit tím, že si budeme zapisovat své nápady. Navíc se mi líbí jednoduchý design – šedivá a černá barva doplněná prvky lepenek a krabiček a velké množství prostoru.

Kniha pracuje s vizualizačními technikami a kreativitou. Jelikož je v knize velké množství cvičení, můžete si zvolit řadu technik: od psaní přes kreslení až po tvoření koláží. Můžete recyklovat to, co máte doma. Krabice, lepenky, vlnu nebo cokoliv jiného.

Jak s knihou pracovat?
Kreslit můžete do knihy, máte-li málo prostoru, slepte si několik papírů dohromady.

Myslenková mapa a sketchnoting práce

Myslenková mapa a sketchnoting práce

Jaké úkoly vás například čekají?
Navrhněte krajinu, vytvořte počasí ve své zemi, nakreslete mapu, vytvořte si svoji osobnost, napište, jaké knihy by se psaly ve vašem světě, vytvořte logo svého světa, vymyslete bankovky, vytvořte turistickou mapu nebo si vytvořte databázi nápadů, pokrmů atd.

Vytvořit nebo nakreslit lze i různé rostliny, druhy zvířat. Použijte různé kreativní techniky, jako je např. brainstorming. Kniha je založená na rozvoji kreativity. Může to být jakýsi sběr nápadů, na to, jak chcete žít, a podněty pro nové projekty.

Koučujete nebo pracujete s lidmi na jejich osobním rozvoji? Kniha je i skvělým východiskem pro rozhýbání myšlení pomocí otázek… Co kdybyste měli nosit svůj dům na sobě? Co kdyby postavy viděly jen některé barvy? Myšlenkové experimenty.

Jak jednoduše...workbooky sketchnoting EDUXAž to vypracujete, co s tím vším?

Například: tvorba scénáře, námět románu, kreslený komiks, seriál, film, podnikání, vzdělávání, věda, politika.

Pro tvorbu svého světa můžete využít i myšlenkovou mapu nebo brainstorming aneb množství nápadů bez hodnocení.

Příjemnou zábavu, množství nápadů a báječný svět, ve kterém můžete bydlet prozatím v představách a možná reálně i někdy v budoucnosti.

PS: Pokud neumíte kreslit a hledáte způsob, jak si nakreslit či vytvořit svůj svět, vyzkoušejte můj workbook. Ikonky vám pomohout budovat váš svět.

Potřebujete si pro relax a odpočinek vytvořit svůj svět?  Zkuste koučink.

 

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/