Kreativita – pomocník, který nám pomůže jednoduše vytvořit dárky. Využijte to, co máte doma a tvořte.

Já jsem objevila staré akvarelové pastelky, vodové barvy, štětce. Řekla jsem si, že bych chtěla oživit obrázky v rámečcích, které visí u nás doma. Doma mám černé i gelové fixy. A tak jdu tvořit. Začala jsem tvořit jednoduché akvarelové obrázky a učila se z YouTube videí.

Testovala jsem akvarelové barvy, porovnávala s akvarelovými pastelkami (objevila jsem staré Mondeluz, značka Koh-i-noor). S jarem přichází nová energie, tak jsem začala tvořit obrázky. Kreativita v tvoření

Kreativita aneb čmáráme si a kreslímeJarní a velikonoční motivy. Kombinuji pozadí z akvarelu a kreslení digitální v Procreatu.

11 kreaivních tipů:

1.) Pořiďte si papír s vyšší gramáží
Ideální je nějaký skicák (ideální hmotnosti 180 až 250 g). Použila jsem zn. Canson, klasický skicák, otestovala akvarelové bloky i kartony od Bobo bloku.
2.) Nakreslete či namalujte si např. čtverce, obdélníky nebo ovály z různých barev.
3.) Kombinujte barvy a řeďte vodou
Barva by neměla být moc sytá, namočte štětec do vody. Zkuste barvy míchat. Přidávejte je postupně, použijte dvě a nechte je se rozpíjet, vytvoří vám zajímavé tvary a další odstín.
4.) Obrázky můžete nechat volně uschnout, můžete je položit na radiátor nebo použijte fén.
5.) Kreslete na vysušené obrázky například: květinu, list nebo různé geometrické tvary (zentangly).
6.) Pomocníci pro zdobení obrázků.
Černá fixa s ostrým hrotem a bílá gelová fixa. (Černé fixy: Centropen, Stabilo, Micron), bílá gelová (Jelly Sakura nebo Uni ball Print, oblíbená tloušťka 0,8 až 0,10 mm).
7.) Propojte nakreslené tvary do finálního obrázků.
Pokud jste kreslili oválky, vytvořte větvičku, květy nebo abstraktní vzory. Můžete vytvořit i akvarelové pozadí a na něj nakreslit obrovskou květinu.
8.) Co vytvořit? Kartičky s věnováním, záložku do knihy, přání k narozeninám, velikonoční pohled, pozadí na web, obrázek na zeď, fantazii se meze nekladou.

Tvoříte s akvarelovými barvami? Co malujete? A které barvy či pastelky se vám osvědčily?

Kontakt: Z. Tomaidesová, tel. č. 723 916 559, e-mail: info@edux.cz.

Kreativita - doodle kurz

 

Doodle kurz

 

 

 

 

 

Dejte si odběr NOVINEK ať vám nic neuteče

Kreativita - procreate Šipka sketchnoting

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/