Máte sen a chcete ho co nejdříve uskutečnit? Zkuste si ho nakreslit.

Zrodil se vám v hlavě nějaký sen a nemůžete se ho v myšlenkách zbavit? Chcete zhubnout, cestovat po světě nebo si založit firmu? Na osobní, ale i pracovní či firemní plány, sny či vize můžete využít jednoduché kresby ve stylu tzv. doodleartu či sketchnotingu.snek zonakomfortu Kaizen EDUX

Vize vám pomáhá posunout se vpřed a být proaktivní. Díky kreslení zapojíte více smyslů a vaše představa tak dostane jakousi hmotnou formu v podobě obrázku či vizualizace, který můžete mít před očima.

Jak vytvořit vizi? Nakreslete si svůj sen

Můžete to udělat sami nebo v týmu v rámci teambuildingu s koučem či se sketchnoterem. Nakreslete jednoduchý obrázek, kde kombinujete přítomnost a na druhé půlce papíru vytváříte i svou vytouženou budoucnost.

Z NLP (neurolingvistického programování – techniky práce s emoční inteligencí) vím, že to, co nás nebaví, popisujeme většinou černobíle a budoucnost barevně.

Nakreslete si svůj senK takovémuto způsobu kreslení mě inspirovala Patti Dobrowolski ve videu Probuďte v sobě kreativního génia. Díky tomu, že koučuji a zároveň tvořím sketchnoty, se mi s podobnými technikami velmi dobře pracuje a výborně se promítají ve vizuální podobě. Následně se nám dostávají do podvědomí a mi přidáním aktivity je proměňujeme v realitu.

Výhody vizuální techniky:

1.) uvidíte rozdíl mezi tím, co máte, a tím, kam se chcete dostat.
2.) klíčové je mít svoji vizi před očima, tj. vidět, být akční a podniknout konkrétní kroky a věřit sobě i své vizi.
3.) předěl roku má magickou moc a je velmi důležitý pro naše vnímání změny.

Tip: S technikou sketchnotingu nebo s podobnými technikami lze pracovat individuálně nebo i ve firemním praxi. Tak co, zkusíte si nakreslit svůj sen?

Chcete si to vyzkoušet – ať už v týmu, nebo v koučování?
Napište a společně kreativně strávíme čas a při práci na vaší budoucnosti.

Kontakt: Ing. Zdenka Tomaidesová – e-mail: info@edux.cz. Tel.č. +420 723 916 559.

 

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/