Pro zajímavost  80% mého koučování se věnuje překonávání strachu – strachu z mluvení, z prezentace.

Podobné téma jsme řešili i s mým klientem na mém webináři. Strach z mluvení či prezentace před obecenstvem je velmi častý. Ale existuje spousta triků a cvičení, které vám jej pomohou překonat. Jak sketchnoting zahání strach?

Když kreslím, strach mizíKoucink konzultace webinare Tomaidesova

Vystoupit před řadu posluchačů na pódium, to si žádá velkou odvahu. A nemusí jít zrovna o velký konferenční sál se stovkami posluchačů, trému umí navodit i docela maličká místnost, do které jste sezvali své zaměstnance a chcete je seznámit s vaší novou zakázkou. Také při takovýchto situacích máte srdce až v krku? Noc před prezentací vůbec nespíte? Je načase s tím něco dělat.

Znáte nějaké triky?
Existuje spousta triků a tipů, jak se trémy z mluvení před lidmi zbavit. Pomůže správné dýchání, představivost a také to, když mluvení před obecenstvem budete podstupovat stále dokola – strach by se měl časem zmenšit a nakonec úplně zmizet. Na to všechno nemusíte být sami, stačí si domluvit koučink, kde vaši situaci rozebereme.

Navíc teď vám s trémou a strachem z vystoupení před obecenstvem může pomoct i sketchnoting – hravá forma tvorby poznámek, která zaměstná vaše ruce i myšlenky a tím zažene strach.

Jak kreslení zahání strach - prezentaceJe to jednoduché. Jestliže při prezentacích používáte flipchartové tabule, máte téměř vyhráno. Jde o prezentace pro menší skupiny nebo prezentace a obhajování  nových projektů před kolegy na poradách.

Co místo hutného textu i něco nakreslit?
Obáváte se, že tím si navodíte ještě hlubší stav trémy? Říkáte si: „já a kreslit? Před lidmi? No tak to nezvládnu! To se ztrapním ještě více, raději zůstanu u mluvení”… já se ale obávám, že to bude mít opačný výsledek. Zklidníte se, zrelaxujete, odvedete myšlenky jinam, zaměstnáte váš mozek i vaši třesoucí se ruku.

Sketchnoting zahání strach a zároveň přináší bonusy? 

• zaujmete své publikum,
• přitáhnete veškerou pozornost,
• budete zapamatovatelní,
• zjednodušíte výklad,
• odlehčíte atmosféru,
• ukážete se v novém světle,
• získáte pro svůj projekt nové zájemce.

Sketchnoting zahání strach

Kde lze využít vizuální myšlení

Nebudu své posluchače nudit?

„Dobrá”, říkáte si možná. „Tak já to teda zkusím. Ale… nebudou se mí posluchači nudit, zatímco já si budu čmárat?” Abych pravdu řekla, přesně na totéž jsem se ptala sama sebe, když jsem se sketchnotingem začínala. Opak je ale pravdou. Sketchnoting je hlavně o rychlém malování jednoduchých obrázků, tudíž se opravdu nemůže stát, že vaši posluchači budou trnout nudou, zatímco vy si budete čmárat. Naopak celý výklad bude atraktivnější a dostane šmrnc.

Vizuální myšleníJak sketchnoting zahání strach? Prezentace

Dříve, než vám bude sketchnoting moci být užitečný na prezentacích, je potřeba si jej natrénovat. To můžete sami nebo v kombinaci s mými workshopy nebo můžete vyzkoušet i úvodní kurz – Ovládněte sketchnoting videokurz.

Pro inspiraci se můžete podívat na některá má videa, kde uvidíte tvorbu obrázků v praxi. Teprve až získáte ten správný grif a vytvoříte si svou vlastní zásobu obrázků, můžete s nimi vyjít do světa. Kromě toho, že se naučíte něco nového a při malování si krásně odpočinete, zaženete i strach a trému z vystupování.

0F706AA0 5584 4BE1 865D 7298BE8813ACDoporučujeme kurzy:

Dotazy: Ing. Zdenka Tomaidesová, tel. č. 723 916 559, e-mail: info@edux.cz.

 

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/