Jak uskutečnit osobní sny? Filosofie Kaizen. OTÁZKY, kam mě dovedou? Zkusíte se mnou jeden experiment? Po přečtení tohoto článku si zkuste do večera počítat, kolik otázek jste použili. Bude jich nespočet, uvidíte. Už jste se někdy na otázky zaměřili? Víte, že na nás mají mnohem větší vliv, než bychom jim přisuzovali?

Tip - kladení otázek

Tip – kladení otázek

Otázky jsou běžnou součástí našeho života

Otázky jsou hlavním prostředkem naší komunikace. Skvěle fungují v obchodní oblasti, při sebekoučování. Jsou tak běžnou součástí našich životů, že jim nepřikládáme důležitost. Důležité ale jsou. Asi kolikrát za den se na něco zeptáte? Kolikrát za větu vložíte otazník? Už jste to někdy počítali? Denně a nesčetněkrát se ptáme na různé věci: „Kolik je hodin? Už jsi nakoupil? Kterým vlakem se dostanu…? Co jsi jedl k obědu?”.

Jsou to zcela běžné otázky, ale i ty nás posouvají dále na naší cestě životem, ale i obchodem. A nemusíme se ptát zrovna někoho, někdy se ptáme jen sami sebe. Dokonce si troufnu říct, že otázky, které klademe sami sobě jsou ještě o něco důležitější. Formují nás a pomáhají určovat ten správný směr k úspěchu.

Otázka je prvním krokem na cestě k úspěchu

A teď trochu jinak. Pokaždé, když na konec věty vložíte otazník, obvykle ji směřujete k někomu a v drtivé většině případů čekáte i odpověď. Ne na všechny otázky

Tip - kladení otázek

Tip – kladení otázek – koučink

je odpověď nutná. Typickým příkladem jsou otázky řečnické, které vedou k zamyšlení a jejich autor vlastně ani po publiku nechce hned odpověď. Tu si najde každý sám u sebe.

Víte ale, že otázky můžete směřovat jen a pouze sobě?

Patří mezi ně otázky složité, jejichž odpověď nás často trápí, nedá nám spát. Týkají se naší vlastní osoby, našeho úspěchu, selhání, lásky, nízkého sebevědomí. A největší chybou je, když tyto otázky, ať už nahlas nebo v duchu vůbec neproneseme. Otázky mají totiž velkou moc. Nutí nás přemýšlet, hledat odpověď a cesty, jak by to či ono mohlo jít lépe. Posouvají nás.

Jak se ptát sami sebe? A kdy od nás samotných čekat odpověď?

Trochu divné pomyslíte si, když si sami sebe představíte, jak sami sobě kladete otázky a vzápětí si na ně odpovídáte. Mám je vyslovit nahlas? Před zrcadlem? O samotě? Jak se ptát sami sebe, abychom si přitom nepřipadali hloupě? a kdy od nás samotných čekat odpověď? Pomoct Vám může i kouč, který Vám pomůže si uklidit hlavu:)

1. Nejdůležitější je onu otázku týkající se oblasti, která nás nějakým způsobem trápí či limituje vůbec vyslovit. Nechoďte kolem horké kaše ani problém neduste v sobě. Naopak se naučte na onen problém vždy zformovat vhodnou otázku a na ní si odpovědět.

Kaizen chci změnu

Kaizen chci změnu – ebook

2. Nemusíte odpovídat hned. Stačí, když vám v hlavě bude znít ona otázka. Na odpověď můžete přijít za dva, za tři dny, ale také za měsíc či za rok.
3. Otázky si klidně řekněte i nahlas. Co mě trápí? Proč se cítím tak vyčerpaně? Proč se v práci necítím ve své kůži? Zvládnu mou novou životní roli?

Projekt „365 otázek” může být vaší startovní čárou

Využít může i Skype koučink či samostatně pracovat s e-bookem. A pokud jste se dříve s mocí otázek nesetkali a může být pro vás obtížné ptát se sami sebe, připravila jsem pro vás projekt „365 otázek”, který je součástí balíčků e-booku: Kaizen – chci změnu. Bonusem je i Deník vděčnosti.

Otázky se týkají osobní i pracovní oblasti a určitě se v nich najdete. Práce na nich vás jistě posune na cestě k vašemu životnímu štěstí. Pomocníkem Vám může bát i e-book.

Objednávka e-booku: Kaizen – chci změnu vč. Deníku vděčnosti a Projektu 365 koučovacích otázek.

Koupit

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/