Jak si vybrat svého kouče?

Dostali jste se do neuspokojivé životní situace, kterou chcete vyřešit. Nevíte, kterým směrem se vydat, a proto jste se rozhodli pro návštěvu kouče. Jenže, jak si kouče vybrat? Podle čeho poznat, že vám bude vyhovovat jeho způsob práce? Prozradím vám pár tipů, které vám s výběrem kouče pomohou. Zkuste si přečíst další reference klientů.

reference EDUX

Jak profesionálové vnímají sketchnoting

I moji klienti řešili otázku výběru kouče

Řeknu vám příběh dvou mých klientů, kteří se rozhodli pro návštěvu kouče. Jedna má klientka měla problém se sebevědomým vystupováním před svými kolegy. Prezentace jí vždycky dělala problém. Přitom byla odbornice ve svém oboru, velmi zdatná paní. Celou situaci jsme dopodrobna probraly.

Použitím některých technik a neuvěřitelnou ochotou klientky na sobě pracovat jsme dospěly k tomu, že paní Barbara své následující vystoupení před kolegy snášela mnohem lépe. Uvědomila si, že onou prezentací si zvyšuje svou kvalifikaci. Udělala všechno proto, aby svou situaci zvládla. Já miluji kreativitu a tak si někdy kreslíme, čmáráme a kreativně plánujeme budoucnost a změnu. je to zábavné, originální a dává to nadhled na situací.

Koučink s pastelkami

Koučink s pastelkami

Jak má klientka přistupovala k výběru kouče?

Našla si články na téma strachu a četla si je. Natrefila na můj blog CHCI ZMĚNU a začetla se víc. Pak objevila Youtube – Jak nastartovat změnu. Nakonec mi napsala a setkaly jsme se zahájily koučování. Kombinujeme – osobní setkání i Skype na EDUXCZ.

Podobně jako můj další klient, říkejme mu pan Emil. Žil a pracoval dlouhodobě v cizině. Rozhodl se pro návrat do České republiky, kde se chtěl usadit a najít si partnerku. Z tak velké změny měl obavu, proto se obrátil na mě. Zároveň chtěl posílit sebevědomí. Spolu jsme pracovali hlavně na uvědomění si, co je pro něj v této životní fázi důležité. Pomocí nejrůznějších cvičení a úkolů jsme pracovali na jednotlivých oblastech změny. Teď vím, že už klient žije v České republice, rychle si našel práci a hledá partnerku. K životu teď rozhodně přistupuje jinak.

Jak si klient Viktor vybíral kouče?

Emil si hledal kouče, který je zaměřený na Skype. Napsal mi a domluvili jsme se na Skype setkání. Otestovali jsme, jak by to fungovalo, co může čekat od koučování. Vysvětlila jsem, jak budeme společně pracovat…došlo k domluvě:) Viktor byl 800 km ode mě a přesto můžeme pracovat na změnách a úspěšně:) Posuďte sami.

„Musím vyjádřit Zdeňce obrovské díky za trpělivost i čas, který mi věnovala. Náš koučink probíhal přes SKYPE. Především proto, že jsem se pohyboval Velkou Británií a Českem, hledal jsem sám sebe a nebyla příležitost k osobním vyučovacím hodinám. Neměl jsem přesný cíl, jak po osobní, tak po pracovní stránce, nevěděl jsem, zda se usadit doma v Česku nebo si zvolit zahraničí za nový domov. Díky „péči“, kterou mi Zdeňka věnovala, si troufám tvrdit, že jsem se stabilizoval, srovnal se především v hlavě a že se nám podařilo mě navést na správnou cestu životem po všech stránkách“.

Na co se zaměřit při výběru kouče?

1. Vzdálenost dnes nehraje roli, koučovat lze přes Skype
Mnoho lidí se zbytečně limituje tím, že chtějí mít svého kouče co možná nejblíže svého bydliště či práce. To je ale zbytečné, protože dnes lze koučovat i přes Skype. Koučování přes Skype lze využít z jakéhokoliv místa, kde je internetové připojení a dobrý signál. Přináší pohodlí, úsporu času, energie a financí. Koučování přes Skype může být pro některé klienty méně stresující než setkání na živo.

2. Předtím, než si s koučem sjednáte schůzku, sledujte jeho práci
Neznám kouče, který by jen a pouze koučoval. Většina jich má i spoustu dalších aktivit, které nějak prezentuje. Třeba má své webové stránky, další projekty – googlujte nebo svůj blog, prostřednictvím kterého přináší svým klientům více informací o sebe a své práci.

Zapojte se do on-line projektů – PROJEKT 365 otázek aneb mini koučink pro vás. Třeba se věnuje jiným zajímavým projektům, skrz které můžete svého kouče lépe poznat. Řeknete si „aha, tak tohle se mi líbí, s tímto koučem mám to a to společné a podobně“.Sebekoučování s pomocníkem

3. Setkejte se s koučem na živo mimo koučování
S druhým bodem souvisí i ten třetí. Víte, že se s koučem můžete na živo setkat ještě dříve, než si s ním domluvíte koučování? Ano, hodně koučů pořádá nejrůznější osobní setkání, workshopy, přednášky nebo píše e-booky, což může být první investice. Na ně se můžete přihlásit a tam svého kouče blíže poznat. Díky pocitům, které jste během osobního setkání nasbírali se vám bude lépe rozhodovat.

4. Youtube kanál 
Máte možnost ho vidět, slyšet a seznámit se s tím, co dělá. Ten můj je Jak nastartovat změnu.

5. Zkuste se podívat na reference na profesních sítích nebo se někoho zeptejte.

Možností, jak si správně vybrat svého kouče je mnoho. Ze všeho nejdůležitější je ochota klienta na sobě pracovat. Jedině s tímto naladěním může spolu s koučem udělat obrovský krok ke změně.

Nabízím možnost si vyzkoušet Skype koučink. Seznámit se, jak funguje, seznámit se s budoucím koučem a zeptat se na podmínky koučování.

Chcete začít hned? Zavolejte na +420 723 916 559 paní Ing. Zdenku Tomaidesovu nebo napište na e-mail: info@edux.cz.

Koučovací listy & tipy

Po přihlášení se podívejte se i do složky HROMADNÁ nebo Spam. Děkujeme.

Díky stažení otázek, získáte i další tipy z oblasti osobního rozvoje. Z newsletteru je možné se snadno odhlásit přes odkaz na konci každého e-mailu.
Vaše osobní údaje zpracováváme takto - zásadách ochrany osobních údajů.

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/