[vc_row type=“full_width_background“ bg_position=“left top“ bg_repeat=“no-repeat“ bg_color=“#9cd935″ text_color=“light“ text_align=“left“][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]

AKTUALITA

4 lidské posedlosti – Život podle designu – kniha[/vc_column_text][divider line_type=“No Line“ custom_height=“10″][/vc_column][vc_column width=“1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=“full_width_background“ bg_position=“left top“ bg_repeat=“no-repeat“ bg_color=“#ffffff“ text_color=“dark“ text_align=“left“][vc_column width=“3/4″][divider line_type=“No Line“ custom_height=“30″][vc_column_text]

Život podle designu

Jste dostatečně odhodlaní zlepšit svůj život? Nežijete v kómatu? Tento výraz skvěle vystihuje stereotypní život. Někdo používá výraz komfortní zóna, jiný, že žije na autopilota. O co jde? Jedná se o život bez kreativity. Je nudný a založený na povinnostech. Pořád to samé dokola. Vstanete, jdete do stejné práce, jedete stejnou cestou, vracíte se přibližně ve stejné době, zase vyrazíte na procházku, věnujete se dětem a jdete spát. Ráno nanovo ve stejném pořadí.kniha_design

Přečetla jsem knihu „Život podle designu“ a našla jsem hezké přirovnání, jak poznat ty, co žijí podle designu…Představte si, že stojíte na břehu řeky. Někdo stojí na břehu také a pozoruje, jak teče kolem voda. Pak jsou zde lidé, co plavou proti proudu a bojují s vodním živlem. Představa autora není ani jedna ani druhá. Smyslem je připustit si, že je potřeba naučit se kormidlovat a vyhýbat se překážkám. Pokud narazíte na špatnou řeku, jednoduše z ní vystupte.

Knihu jsem četla právě na přelomu roku, cestovala se mnou k zubaři, abych odpoutala pozornost a myšlenky od zubařského zákroku. Celkem se to povedlo. Zároveň jsem pracovala na svém novém projektu „Zdenčin pokec – podcast úspěšných„. Autor  knihy Tom Ferry pracuje jako kouč a věnuje se tomu, jak nastolit rovnováhu v pracovním a osobním životě.

4 lidské posedlosti

Co mě hodně zaujalo? Rozbor 4 lidských posedlostí, které jsou typické pro klienty. Přiznávám, že i já jsem si našla tu svou. Schválně, jak dopadnete vy?

Posedlost č. 1 – Posedlost názory jiných

Lhát kvůli uznání? Příklad jednoho klienta, který si to uvědomil, když se ptal svého okolí na názor na sebe. Důvodem bylo málo hrdosti. Ideální je zeptat se 5 lidí kolem sebe. Na všechno říkal úžasné a všechno v životě šlape, což nebyla pravda. Změnit to v sobě.

Posedlost č. 2  – Posedlost dramatickými událostmi

Reakce na něco z minulosti, přítomnosti nebo budoucnosti. Co je důležité? Jaká je vaše reakce na danou situaci a jak si ji vyložíte pro sebe.  V jaké roli se v životě pohybujete – oběť či vítěz? Co je podstatné? Vaše názory jsou určovány vašimi pocity, a to se pak odrazí ve vašem postoji.  Pokud vystupujeme dramaticky, je nám věnovaná pozornost.

Tip – zkuste se na svůj život podívat jako na moment z filmu, který odejde. Jen tak začínáme znovu a věnujeme pozornost přítomnosti. Usilujte o to, abyste si k minulým událostem vytvořili lepší příběh. A tím i větší jistotu.

Posedlost č. 3 – Posedlost minulostípark

Žijeme v minulosti a věříme, že to stačí. Berte to jako příběh, který nemůže ovlivnit přítomnost. Překonání minulosti neznamená ovšem zapomenout, jde o to pochopit, co se jednou stalo. Výhoda odpoutání se od minulosti? Konečně uvidíte, jaké věci jsou. Ne, jaké jste si mysleli, že jsou. Doboru cestou je např. koučování.

Posedlost č. 4 – Posedlost obavami

Aneb život se ožralou opicí, když vůči sobě vystupujeme negativně.  Napište si všechny negativní myšlenky na papír.  Vezměte seznam a dejte ho kamarádovi. Pozorujte přitom jeho obličej. Druhý krok ke cvičení. Ohodnotí, jaká je pravděpodobnost, že ta situace nastane.

Moje doporučení: je dobré si přiznat, že těmi posedlosti trpíme, ale nenechme, aby náš život ovládaly. Existuje vůbec něco, co obavami získáte? Obavy způsobují, že se do sebe uzavíráte a připravujete se o smysluplné věci. Obavy, to je hlavně o tom, že jste si něco dostatečně nenaplánovali.

Závěr: Najde se nějaký odvážlivec a napíše, jakou posedlostí trpí? Poradit klientům, co mají dělat je jednoduché, ale pomoci jim pochopit, proč mají problémy, je složitější.  Na začátku je dobré porozumět tomu, co máme za sebou a zjistit, kde jsme teď v současnosti a jak si představujeme budoucnost. Doporučuji pro inspiraci poslouchat lidské příběhy v mém novém projektu  „Zdenčin pokec- podcast úspěšných„.

Doporučujeme kurzy:

[add_to_cart id=“6840″ style=“padding:0px; background:#f5f5f5″][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/4″][divider line_type=“No Line“ custom_height=“30″][vc_widget_sidebar sidebar_id=“sidebar-1″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=“full_width_background“ bg_position=“left top“ bg_repeat=“no-repeat“ bg_color=“#ffffff“ text_color=“dark“ text_align=“left“][vc_column width=“1/1″][divider line_type=“No Line“ custom_height=“40″][/vc_column][/vc_row]

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/