Japonská filozofie Kaizen – velká změna pomocí malých krůčků

Proč se tváříš tak kysele“?, ptá se Alice své kamarádky Markéty. Potřebuji zhubnout, nejlépe třicet kilo, však koukni jak vypadám! Velká změna by mi pomohla. Nakoupila jsem si plnou tašku přípravků na hubnutí, přítel mi doma montuje rotoped a já se tady láduju zákuskem. S takovou do Vánoc nezhubnu ani ve snu!“ Hmm, to protože na to jdeš moc hrrr“, řekla zasvěceně Alice.

Velká změna pomocí malých krokůTo já se chci konečně naučit anglicky, jinak žádného Angličana na dovolené nesbalím, to ti povídám!

Ovšem místo plné tašky anglických učebnic jsem si pro začátek zakoupila e-book „Kaizen – Chci změnu. A opravdu to funguje, jsem spokojená. Třeba tady mám kartičky angličtiny a slovíčko pro dnešní den…CHANGE = změna.

Kaizen jako otvírák pro změnyVelká změna pod taktovkou Kaizen

Metoda Kaizen vychází z japonské filozofie, která má za to, že velkých cílů lze dosáhnout pomocí malých krůčků. Alespoň každý z nás toužil po změně, proto si určil velké cíle – zhubnu deset kilo za týden, za měsíc budu umět anglicky, již zítra se budu v práci více prosazovat…na tom by nebylo zas tak nic špatného, posun k lepšímu je vždy dobrý ALE!

Velké ALE na nás křičí náš mozek, „zrádce jeden! Jak mě mohl můj  vlastní orgán tak zradit?“, říkáte si možná.  Ale onen mozek se jen brání, jakmile pomyslíte na velký cíl, mozek vám na to odpoví strachem a obavou. To proto se snažením skončíte stejně rychle, jako jste začali.

Metoda Kaizen jde na mozek obráceně, snaží se ho obalamutit pomocí malých krůčků, na které si mozek pomaloučku zvyká.

Tak přichází velká změna. Markétě by třeba stačilo, kdyby ten den nesnědla zákusek celý, kdyby své zákuskové hody postupně omezovala a  pro příště si ho třeba neobjedná už vůbec a dá si jen kávu.

I s rotopedem na to nemusí jít „hrrr“ stačí, když se na něj jen posadí  a bude si s přítelem povídat.  Pak párkrát šlápne do pedálů a za nějaký čas si bude cvičení pravidelně dopřávat neboť na to její mozek bude zvyklý. Žádný stres, žádná velká změna, jen pomalé kroky, které za určitý čas dosáhnou velkého cíle.

Koupit

Reference na e-book:

reference EDUX

Jak profesionálové vnímají sketchnoting

„Milá Zdenko, jak víš, jsem odborník na podnikatelské poradenství v oblasti řízení. Jedním z pilířů mé práce je systematický rozvoj lidí na jejich cestě osobního rozvoje a nezávislosti – ať už v povolání, podnikání, aneb už jako Start-up. Doporučila jsi mi svou nový e-book ‚Kaizen – chci změnu‘. Přečetla jsem si ho a velmi se mi líbil. Vyzkoušela jsem ho s klientkami. Výborná reakce, velice dobré výsledky. Do své taktické práce ho nyní pravidelně zapojuji. Jeho logická struktura přesvědčuje, motivační úkoly jsou efektivní. Ulehčuje mi práci, zejména s lidmi, kteří jsou zdrženliví anebo s komplikovanými osobnostmi. Prima pomůcka pro zvědavé!“
Marcela Paffenová, obchodní poradenství v řízení.

„Mockrát děkuji za rady a tipy. Vaše práce se mnou mi hodně pomohla a pomáhá ve všech směrech života. Rozhodně Vás mohu doporučit všem lidem, kteří potřebují pomoct v různých životních situacích s rozhodováním udělat změnu a bojí se ať je to cokoli. Jsem ráda, že jsem se obrátila na Vás.Je to super a moc se mi líbí e-book!“
Zita Opatová/životní koučin
k.

Metoda Kaizen je určena pro všechny, kteří touží po seberealizaci a změně. Metoda pomáhá vytvořit návyk a na co jsme zvyklí, toho se už obvykle nebojíme.

S filozofií Kaizen dosáhneme svého životního cíle rychleji i přesto, že k němu budeme přistupovat krůček po krůčku.

Kam běžíš?“, volá Alice na Markétu, která zaplatila zákusek a se zbrklým ahoj“ opustila kavárnu. Jdu si zakoupit e-book Kaizen – Chci změnu„, zvolala ve spěchu Markéta. Už zase na to jdeš moc hrrrr“, usmála se pro sebe Alice…

Objednávka e-booku s bonusem Deník vděčnosti a Projekt 365 koučovacích otázek:

Koupit

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/