Jak dosáhnout vytoužené změny bez strachu a navíc i úspěšně?  Kaizen je japonská filozofie, která je ve svém principu jednoduchá. Její filozofie byla uplatněna i u Kaizen-chci změnu.

Umožňuje dosáhnout vysněné změny krok za krokem, nenásilně, lehce a s úsměvem. Pomalu bez stresu a ohromných skoků, lze dosáhnout vytyčeného cíle.

Pro lidi není obtížné přijmout nové myšlenky, ale zapomenout na staré John M. Keynes

Kaizen chci změnu

Opouštím zónu komfortu

Je metoda Kaizen použitelná na všechno?

Ano, na veškeré změny v životě. Prvotní myšlenka pochází z Japonska a sahá ke zlepšování procesu výroby. Cílem bylo získávat podněty od pracovníků z výroby, co a jak zlepšit. Myšlenka se natolik ujala, že se rozšířila i do oblasti osobního rozvoje.

E-book: Kaizen – chci změnu pomáhá ukazovat srozumitelně využití i při změně svůj zdravotní stav – hubnou či začínají cvičit pro zlepšení zdravotního stavu. Díky této technice mění staré nevhodné návyky a budují nové. Učí se slovíčka v cizích jazycích a překonávají odpor z učení.

Nejčastěji ji využívají při budovaní sebevědomí, rozvíjení kreativity, koučovaní – individuální práce např. změna vztahu k mužům, změna stylu komunikace – změna z pasivní komunikace k aktivní, při hledaní práce – jak se prodat, říkat aktivněji svůj názor či hledaní nových přístupů pro obchodní rozvoj.

Pro koho je určený ebook „Kaizen – chci změnu“?

Pro kohokoliv, kdo chce změnu udělat a je ochotný změně věnovat čas a úsilí. Spíše pro lidi, kteří se tolik systematicky nevěnovali svému osobnímu rozvoji a hledají jakousi zkratku. Můžou to být maminky po MD nebo dámy před důchodem či studentky hledající uplatnění v životě. Pro někoho, kdo si chce uspořádat myšlenky a zároveň chce být v klidu, sám a potřebuje čas. Pro lidi, co si přemýšlejí nad něčím a nemohou se rozhodnout nebo se potřebují zastavit a utřídit si myšlenky.

Z ebooku  „Kaizen -chci změnu“ čtenáři získají různé techniky, kterými mohou dostat další odpovědi na své otázky tzv. rozhýbat své myšlení. Lze s ním pracovat samostatně, lze ho použít jako součást koučování nebo si zajít na konzultaci a společně vytvořit akční plán rozvoje na další pokračovaní či dokončení změn. Může se stát i součástí výukových materiálů pro kurzy sebepoznání či obchodních kurzů pro podporu motivace.

Kde jste ji použila vy sama?

Použila jsem ji několikrát, když jsem začínala psát blog Chci změnu. Prvotní myšlenka vůbec něco psát se mi nelíbila a psát pravidelně už vůbec ne. Pak jsem změnila úhel pohledu a řekla si, že zkusím něco nového a budu si třídit myšlenky po kurzech, vyzkouším si něco jiného – vykročím ze zóny komfortu, budu si budovat návyk bez ohledu na to, zda blog bude někdo číst. Postupem času jsem zjistila, že skvěle funguje při práci s klienty. Blog se tak stal místem, kam se klienti vracejí.

Druhá fáze byla, když jsme začali cestovat obytným vozem po Evropě. Rozhodování, plánování či změna životního stylu.

Jak to vypadá v praxi s Kaizen metodou?

Kaizen chci změnu

Úspěch aneb Kaizen – chci změnu

Úkoly, které chci, aby klienti plnili, jsou tak malé, že nové podněty a aktivity neodmítají. Jednoduše z nich nemají takový strach, že je toho na nich hodně.

Prvním příkladem jsou kurzy a workshopy. Vím, že pokud je společnou prací ‚nastartuji‘, tak už se většinou nezastaví a ta jejich pomyslná mašinka dojede do cíle a dokonce zrychleně.

Druhým příkladem použití teď, když jsem změnila a měním způsob stravování. Nějakou dobu to trvalo. No návrat k původnímu směru je o to těžší. Tvoří se nové návyky. Postupně měním ‚potravinu‘ za jinou vhodnější, používám více ovoce a zeleniny atd.

Třetím při koučování s klientkou zvyšování sebeúcty a sebelásky.

Kaizen chci změnu

Opouštím zónu komfortu – Kaizen – chci změnu

Jak filozofii Kaizen dostat do svého života?

Věřím, že je metoda nadčasová a navíc jednoduchá v aplikaci. Důležité je měnit se a být ve změnách vytrvalým. Někomu to jde rychleji, někomu pomaleji.  Základem je vytvoření plánu, spolupráce. Ptejte se proč, až najdete reálnou odpověď. Hledání odpovědí, nalezení svých nových možností, poučení se s chyb a hlavně si věřit, není snadné. Lidé na sebe kladou vysoké nároky, mají strach ze změny, a proto ji nezvládají. Vše pak končí zklamáním.

Důležité je těšit se z malých pokroků a změn a klidně se na ně odměnit. Měňte svůj život systematicky, důsledně, s velkým snem a pomalými krůčky.

Koupit

Rozhovor vedla: Zuzana Taucová, www.taucova.cz, autorka enkaustických kartiček, které jsou doporučovanou pomůckou pro podporu a rozvoj kreativity právě při realizaci změn.

 

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/