[vc_row type=“full_width_background“ bg_position=“left top“ bg_repeat=“no-repeat“ bg_color=“#9cd935″ text_color=“light“ text_align=“left“][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]

AKTUALITA

Nová budoucnost bez starých věcí[/vc_column_text][divider line_type=“No Line“ custom_height=“10″][/vc_column][vc_column width=“1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=“full_width_background“ bg_position=“left top“ bg_repeat=“no-repeat“ bg_color=“#ffffff“ text_color=“dark“ text_align=“left“][vc_column width=“3/4″][divider line_type=“No Line“ custom_height=“30″][vc_column_text]Přicházely ke mně různé impulzy, které jsem tolik nevnímala. S kamarádkou, která měla velmi ráda osobní rozvoj, kupovala knihy a tak dále, mi říká – víš, je to za mnou a knihy jsem prodala za symbolickou částku. Když začal roku, tak  mě postihla touha uklízet a zbavovat se věcí.

Začátek roku….

A pak nastal den 2. 1. 2015 a můj vnitřní hlásek mi pořád dokola říkal „zbav se i dalších věcí.“ Uvědomovala jsem si, že potřebuji nutně uvolnit prostor kolem sebe a uspořádat vše jinak, že potřebuji „něco vyhodit“. Tak jsem postupně „likvidovala věci“, třídila a rozdávala. Vymýšlela co a jak.

Najednou jsem četla zprávu další kamarádky, že měla nějaký problém v domě. Dostala se do situace, kdy přemýšlela, co by si měla vzít rychle sebou a co je pro ni důležité.

uklidJak jsem procházela skříňky a poličky, padl mi zrak na moje oblíbené knížky a rozhodla jsem se je pustit dál, aby sloužily někomu dalšímu. Vytvořila jsem hromádky. Jedna putovala do knihovny, dvě bych chtěla využít pro akce, kde zjistím, jak to mají s knížkami ostatní, co čtou a co je inspiruje. Třeba tam potkám zajímavé lidičky a něco spolu podnikneme.

Nutkání redukovat věci mě ještě plně neopustilo. Navíc jsem objevila film, který mě v tom ještě vydatněji podporoval. Také jsem potkávala lidi, kteří na mé překvapení, řešili stejné stavy mysli, což mě upřímně potěšilo.

Zpět k tomu filmu. Byl to dokument z finské produkce o 26-letém mladíkovi, který si vyklidil byt tak, že zůstal prázdný. Jen tak mimochodem – rozhodně to byl veliký kontrast s plným bytem na začátku filmu.

Všechny věci z bytu včetně oblečení odnesl do skladiště. V úplně prázdném bytě zůstal nahý. Určil si pro sebe pravidlo, že každý den půjde do skladu a vezme si jednu věc, kterou pro život nutně potřebuje. Mladík začal kabátem. Ten se skvěle hodí – lze ho využít na spaní jako improvizovaná postel, dále jako přikrývka atd. Člověk najednou zjišťuje, jak umí být kreativní a vynalézavý.

Takto to pokračovalo každý den. Někdy vynechal i několik dnů, aby si vzal více věcí. Projekt trval 365 dnů. Na jeho konci mladík přesně zjistil, které věci už nepotřebuje, a co mu zůstalo ve skladu. Měnil se i jeho osobní život. V průběhu roku chodil za babičkou a povídal si s ní o tom, zda mají věci, které vlastní, natolik důležité hodnoty.Kaizen - chci změnu. E-book.

Závěr:

Musím konstatovat, že reálně používáme ze 100 % věcí v bytě, myslím prostě všech, možná jen 20%, možná i méně. Opravdu všechno potřebujeme? Moc se mi líbila věta od Zuzky Taucové o zjednodušování věcí a tu mám stále v uších (mimochodem moc hezky píše a tvoří).

Moje doporučení:

A co na to říká věda? Feng-šuej? Okolí a prostředí nás ovlivňuje a tím se mění i naše vnitřní struktura. Tak si říkám, že by nastal čas na výraznou změnu? Čistím si hlavu, srdce a mysl. Uvidíme, jak dlouho., autor: Ing .Z. Tomaidesová

Motivace: osobní blog: Chci změnu
Ebook:
Kaizen chci změnu

Dotazy k firemním kurzů či koučování na tel.č. +420 723 916 559, Ing. Z. Tomaidesová.

Doporučujeme kurzy:

 

.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/4″][divider line_type=“No Line“ custom_height=“30″][vc_widget_sidebar sidebar_id=“sidebar-1″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=“full_width_background“ bg_position=“left top“ bg_repeat=“no-repeat“ bg_color=“#ffffff“ text_color=“dark“ text_align=“left“][vc_column width=“1/1″][divider line_type=“No Line“ custom_height=“40″][/vc_column][/vc_row]

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/