Kreativita není talentem, nýbrž způsobem myšlení

Pro efektivní plnění pracovních úkolů je kreativita důležitou součástí, stejně jako v běžném životě. Dost často se však lidé mylně domnívají, že kreativita je spojená s talentem, který někdo má a jiný ne. To je ale poněkud zavádějící, protože mohou být lidé s vrozenou rozvinutou kreativitou a jiní částečně omezenou.

Vše je v závislosti na okolnostech, jako jsou geny, ale i okolí, kterém vyrůstáme, jak na nás působí jiné lidé, a jaké možnosti máme. Toto téma realizujeme ve formě firemního tréninku formou webináře.

Myšlenková mapa - videokurz5 důvodů, proč se kreativitou zabývat:

1.) Propojuje se s téma vnitřních bariér a strachu – pomocník pro zvládání změn
2.) Přispívá k sebepoznání, díky ní objevíte svůj skrytý potenciál (obchodník, konzultant, vedoucí pracovník)
3.) Pomáhá narušovat stereotypy a zvládat překročení zóny komfortu (posiluje odlišnost, nápaditost a inovace)
4.) Učí, jak nakládat s vlastní časem a zahodit nesmyslné aktivity (zvyšuje efektivity i prodeje)
5.) Otvírá cestu ke snadnějšímu řešení konfliktních situací (obchodník vs. zákazník)

Kdy to celé začalo…dětství jako prostor pro kreativitu

Co je kreativita?

Kreativitu si lze představit jako sval, jež pravidelným cvičením, používáním sílí, kdežto naopak jeho ledabylým neužitím chabne. Proto jsme si jako malí měli malovat, tvořit z plastelíny, stavět komíny z dřevěných kostek anebo hrady z písku a iglú ze sněhu. Čím více jsme jako děti měli možností, her a prostor, tím rozvinutější kreativitu máme, jsme více kreativní, než jiní.

Workshop kreativity – termín: 18.4.2019 nebo jako firemní trénink

Realizujeme celodenní workshopy pro veřejnost, večerní workshopy a firemní tréninky. Inspirace pro začátek a následně už můžete pracovat sami.

Nic není ztraceno

Jenže to neznamená, že budeme v životě úspěšnější. Pokud i nadále nebudeme kreativní myšlení podporovat, rozvíjet, pak bude stejně tak k ničemu, jako tomu, co byl indisponován pro znatelný rozvoj kreativních schopností. Což s sebou nese i možnost naopak rozvoje v pokročilejším věku. Máte-li pocit, že nejste dost kreativní/tvořivý a překvapuje vás nápaditost svých mladších kolegů, není lepší cesty, než se řádně vyzbrojit a svoje způsoby myšlení kreativním způsobem změnit.

Co vše je kreativita?

Představivost
Jakmile jsme postaveni před obtížný úkol z ničeho nic, napadne nás první řešení. Čím více možných řešení daného úkolu v co nejkratším časovém intervalu vytvoříme, tím jsme jakoby kreativnější – naše myšlení je rozvětveno dokonale a spojeno také s velice rychlou reakcí. Postupně nás napadají další a další možnosti, a tudíž odpovědí, jak nejlépe rozvíjet kreativitu, je pravidelným tréninkem a intenzivním cvičením.

Zvídavost
Podstatné je i to, jak dokážeme klást otázky, objevovat zákoutí problému, jak se dokážeme pomocí otázek dostat tam, kam máme namířeno aj. Zvídavý člověk má značný předpoklad k tomu, aby svoje kreativní myšlení dost důrazně rozvinul.

Disciplinovanost
Pokud jde o rozvíjení se, tedy vlastního myšlení, nepůjde to dost dobře bez řádné disciplíny. Nejsme-li s to splnit zadané úkoly, být dostatečně vytrvalý a pracovat sami na svém zlepšení, nedojdeme daleko. Je nutné vybudovat sami k sobě pomyslné kladívko a sami se do rozvoje pustit. Jedině tak zvládneme obtížné úkoly hravě.

Vytrvalost a spolupráce
Nutné je být i nadmíru vytrvalí, což s sebou nese i potřebu zkoumání, odvahu být odlišný, než jiný a umět se orientovat i v neznámých vodách. S tím je spojená i spolupráce, tedy nejen se v cizím prostředí umět zorientovat podobně, jako na známých místech, ale také být připraven přijímat a dávat kritiku, zpětnou vazbu.

Nadšení a motivace

Nadšení a motivace

Nadšení
Vůle a nesmírná chuť zkoušet, učit se a inspirovat se z různých zdrojů.

Jak je tomu v týmu rozvíjet vlastní kreativita? Společnou prací, vyslechnutí názorů a pracování s myšlenkami i nápady jiných, a stavěním na těchto základech.

Jedině úsilím a vytrvalostí po touze něco změnit, dobrat se do zdárného konce je možno zvládat i zdánlivě nemožné situace.

TIP: Toužíte po životní změně a chcete ji realizovat pomalu, ale o to jistými krůčky? Objednejte si e-book „Kaizen – chci změnu“.

Potřebujete poradit?

Chcete se odlišit? Podpořit v obchodním týmu kreativitu, nápady a tvůrčím a přitom ne nudným způsobem získávat klienty? Trénujte ve firmách kreativitu. S čím se na nás můžete obrátit? Příprava firemních tréninků pro obchodníky, pro interní trenéry či kouče. Dotazy a informace na tel. č. +420 723 916 559.

Kreativitou k úspěchu:

 

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/