Šťastné a veselé svátky pro všechny

Šťastné a veselé svátky pro všechny

Vánoce jsou beze sporu nejkouzelnější svátky v roce nejen v naší malé evropské zemičce. Je velká škoda, že se do jejich smyslu zatahují amerikanismy a přehnané vánoční dárky.

Vždyť oznamují narození Ježíška, spasitele, který přináší lásku, mír a věčný život. Nejsou o honosných darech a chvástání se, kdo dostal více! I lidé, když nepatří mezi věřící, by si měli alespoň na Vánoce uvědomit smysl slov pochopení, tolerance a slušnost.

Štědrý den značí něco výjimečného, tajuplného a dobrodružného. Pamatujete si ten pocit, jak běžel mráz po zádech, než zazvonil zvoneček, otevřely se dveře a se zpěvem koled, jste mohli vstoupit do místnosti plné lesku, vůně a dárků? Vánoční zvyky, prastaré tradice, sváteční oblečení u stolu, úsměv na tváři a otevřené srdce patří k dokonalému Štědrému večeru.

K Vánocům patří i trocha smutku a nostalgie

Pro mnohé jsou vánoční svátky nesnesitelné, protože přišli o své blízké a trpí spíše depresemi. Je to smutné, a proto bychom si měli vážit každičkého okamžiku s milovanou osobou a prožívat šťastné chvíle nejen o Vánocích. Ne nadarmo se lidé v tyto sváteční dny usmiřují, navštěvují a s příchodem Nového roku i veselí. Je to zvláštní, že právě v tento čas, kdy se hlavně dětem plní všechna tajná přání.

Kdy jindy vlastně projevit více lásky a pochopení? Lidé si od pradávna posílají k Vánocům a Novému roku přáníčka, která symbolizují upřímnost, radost a lásku. Je velká škoda, že klasické pohlednice zastínily moderní smsky a e-maily, protože ty určitě kouzlo Vánoc nenahradí.

Nový rok musí být oslaven!

Milujete ohňostroj, večírky a přátele kolem sebe? Tají se vám dech a v očích slzy, když nastane ten zlom, který vlastně nemusí nic znamenat? Pak patříte mezi miliony lidí na světě, kteří čekají od Nového roku něco neobvyklého, velkolepého a významného!

Nesmíte ovšem zapomenout, že svůj život si člověk linkuje sám. Svým úsilím, ochotou učit se a dovednostmi se z něj stává lepší pracovník a člověk. Lidé si s příchodem Nového roku dávají předsevzetí, která ve valné většině případů skončí fiaskem.

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč tomu tak je? Proč se člověk nedokáže změnit ze dne na den? Silná změna, potřebuje čas a lidé se s ní musejí smířit. Nic nejde jako mávnutím proutku. Být slušnější, upřímnější a chápavější ke svým dětem, blízkým, přátelům a kolegům v práci, bychom měli ovšem na sto procent dodržet.

Krásné a veselé přeje za EDUX, s.r.o.

Zdenka Tomaidesová, e-mail: info@edux.cz

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/