Kreativita pomáhá najít řešení v krizových situacích

Nikdo nemá rád problémy a stresové situace v životě, snažíme se jim stůj co stůj vyhnout, ale někdy to prostě nejde. Okolnosti jejich vzniku bývají různé. Někdo nerad říká nepříjemné věci tváří v tvář, jiný se bojí vystupovat před větším počtem lidí a další si prostě „jen“ pod tlakem hůř třídí myšlenky.

„Nejhorší nepřítel kreativity jsou osobní pochybnosti.“ – Sylvia Plath

Zkuste si vzpomenout – každý to zažil: Jsme v práci, něco se nám dlouhodoběji nelíbí, ale nedokážeme to říct osobě, která je k tomu kompetentní. Raději „tlacháme“ kolem a kolem, stěžujeme si všude možně, místo toho abychom naše trápení jednou provždy vyřešili.

Dalším příkladem může být strach z veřejného vystupování. Projev před větší skupinou lidí je velmi častou fobií, projevuje se úzkostí, zhoršením výkonu, ale také chorobnému vyhýbání se těmto situacím. Přitom existují techniky a lidé, kteří si s tím vědí rady. Se vším jde totiž bojovat. A v tomto případě to není zas tak těžké.

Vivat kreativita aneb ať žije kreativita

Právě kreativita, která je každému lidskému tvoru vlastní a odlišuje ho od zvířat, nám napomáhá nalézat nová řešení v životě. Kreativita je schopnost dívat se na věci jinak, vystoupit ze „zajetých kolejí“, být originální, používat fantazii, mít otevřenou mysl a je to v neposlední řadě také odvaha riskovat a jít si za svým. Není pravda, že kreativita neboli tvořivost je spjata s inteligencí.

Každý člověk je tvořivý, avšak zvyky, shon a stres kreativitu potlačují. Rozvíjení kreativity a tvořivosti nám napomáhá lehčeji řešit množství úloh, a to jak pracovních, tak i těch běžných každodenních. Všichni ale potřebujeme motivaci.

Co Vám kreativita mimochodem nabízí?

• Umožňuji sebepoznání a zvyšují naše sebevědomí
• Aktivně využíváme – tělo, mysl, duši a srdce – celistvá osobnost
• Dodávají nám energii a chuť se učit v jakékoliv oblasti• Lepší budování vztahu s jinými a bystrost v komunikaci (v životě i obchodě)
• Mění negativní postoje na pozitivní (motivace)
• Nalézáme v sobě to nejlepší (osobní růst)

Proto se pojďte s námi podívat na svět jinýma očima!

Více informací k samotnému kurzu naleznete na stránkách „Kreativita zvyšování potenciálu a sketchnoting„. Kurz realizujeme i jako firemní trénink. Zveme na workshop Ovládněte sketchnoting.  Informace ke kurzům na tel. č. 723 916 559.

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/