[vc_row type=“full_width_background“ bg_position=“left top“ bg_repeat=“no-repeat“ bg_color=“#9cd935″ text_color=“light“ text_align=“left“][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]

AKTUALITA

Zase mě nevybrali aneb jak uspět u pracovních pohovorů[/vc_column_text][divider line_type=“No Line“ custom_height=“10″][/vc_column][vc_column width=“1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=“full_width_background“ bg_position=“left top“ bg_repeat=“no-repeat“ bg_color=“#ffffff“ text_color=“dark“ text_align=“left“][vc_column width=“3/4″][divider line_type=“No Line“ custom_height=“30″][vc_column_text]Nedávno jsem si četla na webu jedné personální agentury reakce lidí na to, že chodí na pohovory a jsou odmítnuti, nemají o ně zájem. Chápu, že jsou regiony, kde je to větší problém než jinde, nebo že někteří uchazeči jsou ve věku, kdy najít nové zaměstnání může být složitější. Chci Vám dát inspiraci, jak se podívat na pohovory trošku jinak a přiblížit se k Vašemu cíli – získat vytoužené pracovní místo.

Všichni vnímáme spíše sami sebe. Říkáme: vždyť jsem tam byl, odpovídal jsem požadavkům, mám praxi i kvalifikaci, tak proč to zase nedopadlo? Jsme někdy prostě moc zaměřeni jenom na svoji pozici – já. Co se chvilku zamyslet nad situací např. personalistky či majitele firmy?

Co tím chci ukázat?

Všichni vnímáme pouze svůj pohled na situaci, který je dost často velmi subjektivní. V momentě, kdy se zamyslíme nad myšlením a konáním toho druhého, jsme schopni se mu přiblížit a lépe ho pochopit. Ať už jsou to naše děti, obchodní partner či kolega v práci. Najednou najdeme i další podněty – co by šlo u pohovoru udělat jinak, co jsme mohli udělat a neudělali.

Než půjdete na pohovor, zkuste se zamyslet nad sebou, v čem jste výjimeční, popřemýšlet, co si na pohovor obléci, jaké argumenty si připravit, jak chcete působit, jaký dojem chcete přesně vytvořit, co o sobě budete říkat, jak se budete tvářit atd. Pak si zkuste pozici personalistky.

Nad jakými otázkami může přemýšlet ten, kdo Vás vybírá?

Představte si, že Vy rozhodujete o přijetí či nepřijetí někoho na novou pracovní pozici. „Co očekáváte od budoucího spolupracovníka? Jaký typ člověka je vhodný na pozici, o kterou se ucházím? Co bych o něm potřebovala vědět? Je to vhodný tip pro naši firemní kulturu? Jak bude spolupracovat s týmem, který už máme ve firmě? Jak bude fungovat jeho komunikace s nadřízeným jeho oddělení? Je mi sympatický? Zjistil si něco o naší firmě? Má zájem se dál vzdělávat? Jak dlouho zůstane na této pracovní pozici?“ Tak co, napadly Vás i další možné otázky? Čím více, tím lépe. Můžete to zkusit, i když onu personalistku neznáte osobně.

Doporučení:

Zkuste si obout boty toho druhého“. Staňte se pozorovatelem svého vlastního možného pohovoru. Poraďte sami sobě! Náměty, které Vás napadnou v souvislosti s pozicí personalistky, si zapište a zpracujte. Je to šance, jak příště u pohovoru uspět lépe.

Nebo zkuste individuální koučování nebo konzultaci pro přípravu pohovoru. Ze zkušenosti vím, že tato technika je zábavná, efektivní a rychlá. Další možností je absolvovat kurz, kde uvidíte, jak vypadáte před kamerou, a budete mít možnost se sami na sebe podívat trošku jinak z pohledu skupiny.

Hodně úspěchu při pohovorech!

Z kurzů bych doporučila:

Zdroj: Chci změnu – blog osobního rozvoje, Ing. Z.Tomaidesová – trenér a kouč NLP, popis vybrané techniky NLP[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/4″][divider line_type=“No Line“ custom_height=“30″][vc_widget_sidebar sidebar_id=“sidebar-1″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=“full_width_background“ bg_position=“left top“ bg_repeat=“no-repeat“ bg_color=“#ffffff“ text_color=“dark“ text_align=“left“][vc_column width=“1/1″][divider line_type=“No Line“ custom_height=“40″][/vc_column][/vc_row]

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/