Jak si najít uplatnění v životě

Profese a kariéra uplatnění v životě

Profese a kariéra uplatnění v životě

Dnešní doba nabízí absolventům středních a vysokých škol nepřeberné množství oblastí, v nichž mohou najít své uplatnění.

Ne vždy je však snadné najít ten správný obor, v němž mohou naplno využít své schopnosti a zkušenosti získané během studia, případně praxí, a kde by byli spokojeni jak po pracovní, tak i osobní stránce (zázemí firmy, komunikace s nadřízenými i kolegy, výše platu, možnost kariérního postupu apod.).

Vždy je nejprve nutné ujasnit si, jaké jsou moje preference – v jaké oblasti bych chtěl/a působit, na co se hodím, jakým směrem bych rád/a rozvíjela své zkušenosti a čeho bych chtěl/a v pracovním životě dosáhnout. Máme-li to štěstí, že najdeme zaměstnání, které splňuje naše představy a uspokojuje naše nároky po všech stránkách, nemusí to vždy znamenat, že je vyhráno.

Po několika letech strávených v jedné a té samé firmě se může dostavit pocit určitého vyčerpání, pocit, že nás stávající zaměstnání neposouvá dopředu, že jsme zkrátka ustrnuli na místě a že bychom možná rádi vyzkoušeli něco nového. Cítíme, že potřebujeme změnu profese, místa.

Jaká je situace ve středním věku?

kariérové koučování

Deník vděčnosti – součást e-booku Kaizen – chci změnu

Tento pocit se často umocňuje v době, kdy dosáhneme středního věku – děti odrostly, nemusíme tedy svůj pracovní život tolik přizpůsobovat rodině a můžeme se více věnovat sami sobě. Ne každý však má dostatek odvahy k tomu, aby učinil svým způsobem riskantní krok a změnil zaměstnání, nebo dokonce obor působnosti.

V těžkém rozhodování, jakou cestou se vydat, vám může pomoci koučování. Váš osobní kouč vám během několika sezení pomůže ujasnit si vaše priority, očekávání a stanovit si cíle, jichž byste chtěli v pracovním životě dosáhnout.

Jste čerstvým absolventem a rozhodujete se, jakým směrem vykročit do budoucnosti, máte však mnoho zájmů a nejste si jisti, kam přesně směrovat své další kroky? Nebo již léta pracujete v úspěšné firmě, kde jste si vybudovali jistou pozici a jste spokojeni i s finančním oceněním, přesto však máte občas dojem, že vám toto zaměstnání již nic nového nepřináší a že možná dozrál čas na změnu, ale nejste si jisti, zda se vám takový krok vyplatí?

Využijte tuto příležitost se zastavit a zrekapitulovat co chcete, kam směřujete a na co máte talent a nadání. Váš osobní kouč vám v takovém případě pomůže najít odpovědi na vaše otázky a rozhodnout se tak, abyste byli v dalším pracovním životě spokojeni. Co všechno s ním můžete probírat? Kariéru, podnikání, problémy s komunikaci, jak pracovat na zvyšování sebevědomí, jak o sebe pečovat (fyzicky, mentálně) či zvyšovat výkonnost.

Kaizen - chci změnu

Kaizen – chci změnu

Tip pro Vás! Kupte si ebook „Kaizen- chci změnu“, který Vás provede změnami.

Pomůže najít motivaci pro jejich realizaci a navíc využívá léta osvědčenou japonskou filozofii Kaizen. Získáte i dva bonusy navíc projekt 365 otázek a Deník vděčnosti – návod jak si ho vést.

Kontakt: Ing. Z.Tomaidesová, tel. č. 723 916 559 – kurzy a ebook v ceně 250 Kč

Koupit

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/