[vc_row type=“full_width_background“ bg_position=“left top“ bg_repeat=“no-repeat“ bg_color=“#9cd935″ text_color=“light“ text_align=“left“][vc_column width=“3/4″][vc_column_text]

AKTUALITA

Správné vyjednávání nám pomůže dohodnout se[/vc_column_text][divider line_type=“No Line“ custom_height=“10″][/vc_column][vc_column width=“1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=“full_width_background“ bg_position=“left top“ bg_repeat=“no-repeat“ bg_color=“#ffffff“ text_color=“dark“ text_align=“left“][vc_column width=“3/4″][divider line_type=“No Line“ custom_height=“30″][vc_column_text]Někteří lidé si myslí, že vyjednávání je doménou obchodu a politiky a že se jich tudíž netýká. Vyjednávání je však často součástí pracovní náplně i u neobchodních profesí, například u úředníků, jednatelů, či řešitelů nebo různých koordinátorů.

Vyjednávání.

Vyjednáváme také denně v soukromém životě, když například řešíme s partnerem, kdo zalije kytky, nebo kdy se pojede na dovolenou. Vyjednávání se zkrátka nevyhneme, nastává prakticky vždy, když je nutné se dohodnout na určitém cíli, výsledku postupu nebo tam, kde je potřeba vyřešit spor.

Vyjednávat lze různými způsoby, někdo tíhne ke kompromisu, jiný používá agresivní přístup a bojuje hlava nehlava za vlastní prospěch, ostatní se bojí a raději ustupují na úkor svých zájmů. Vyjednávání je hra a každá hra má svá pravidla a taktiky.

Základním úkolem je nejprve zjistit, kdy lze vyjednávat a kdy je naopak lepší nic nezkoušet. Velmi důležitá je také příprava, která by měla zahrnovat stanovení vlastních limitů a zjišťování potřeb a zájmů protihráče. Existují i různé strategie, taktické a psychologické manévry, které pomáhají držet krok nebo si získat náskok k vlastnímu prospěchu.

Co Vám přinese kurz „Neobchodní vyjednávání“?

Všechny tyto dovednosti se můžete naučit na kurzu „Neobchodní vyjednávání“, který je zaměřený na trénink vyjednávání v modelových situacích pod dohledem zkušeného lektora, který zároveň provede analýzu vašeho přístupu k vyjednávání a doporučí další rozvoj.

Pro tento trénink je také neocenitelnou pomůckou videozáznam, díky kterému získáte zpětnou vazbu a rychleji si uvědomíte, v čem spočívají vaše slabiny a přednosti. Pokud máte zájem zlepšit své vyjednávací schopnosti, kontaktujte vzdělávací společnost EDUX spol. s.r.o., která tento kurz pořádá ve formě „akce na zakázku“.

Pojem z oblasti vyjednávání:
BATNA – nejlepší alternativa k vyjednávací dohodě. Jde o záložnou variantu, kterou máme k dispozici pro případ nedohody. Batna rozhoduje o míře se dohodnout.

Zdrojem pojmů: Konflikty a vyjednávání, nakladatelství Grada Publishing, a.s., autor: Jiří Plamínek

Kontakt: Ing. Z.Tomaidesová, tel.č. +420 723 916 559[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=“1/4″][divider line_type=“No Line“ custom_height=“30″][vc_widget_sidebar sidebar_id=“sidebar-1″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=“full_width_background“ bg_position=“left top“ bg_repeat=“no-repeat“ bg_color=“#ffffff“ text_color=“dark“ text_align=“left“][vc_column width=“1/1″][divider line_type=“No Line“ custom_height=“40″][/vc_column][/vc_row]

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/