Jak zdokonalovat a rozvíjet vlastní osobnost?

Chtěli byste se lépe naučit pracovat s časem, ujasnit si své vlastní priority a rychleji a přesněji se rozhodovat? Rádi byste snadněji komunikovali s druhými, ať už se jedná o kolegy v práci či o členy vaší rodiny, uměli lépe naslouchat, mít porozumění pro stanoviska druhých a ubránit se manipulaci? Absolvovali jste již různá školení na podobná témata, a přesto máte pocit, že vám cosi brání dosáhnout svých cílů?

Zkuste osobní koučink s využitím kreativních a zážitkových technik. Je to nástroj pro profesní a osobní rozvoj.

Jak může pomoct koučink?

Koučink neznamená  nepřetržitou kritiku a změnu, ale empatický doprovod a podpora ze strany kouče, přijetí samých sebe a posilování vlastní osobnosti. Koučování můžeme považovat za univerzální metodu dosahování stanovených cílů, která odstraňuje obavy a stres. Představuje vhodný způsob, jak začít něco s rozmyslem měnit.

Chcete si Skype koučink vyzkoušet? Podívejte se, jak ve videu, jak to funguje. Napište na e-mail: info@edux.cz.

ebook kaizen chci zmenuTuto metodu  vyhledávají lidé, kteří se chtějí dále rozvíjet a zdokonalovat svoji vlastní osobnost, rychleji dosahovat stanovených cílů, posílit sebedůvěru, zlepšit své myšlení, strhnout ostatní pro další spolupráci, probudit znovu v sobě sílu a šikovněji komunikovat s ostatními. Jednou z dalších technik, které využíváme v koučování je filozofie Kaizen.

Nejste-li si jisti, zda je koučink tou správnou metodou právě pro Vás, zkuste si odpovědět na následující otázky:

  • Zvažujete, co by Vás bavilo dělat a na co máte nadání?
  • Potřebujete posílit sebedůvěru a zvýšit sebevědomí?
  • Máte cíle a nedaří se Vám je dosahovat? Zůstáváte na půl cesty?
  • Pracujete v obchodní oblasti a chcete zvýšit obrat svých produktů?
  • Máte pocit, že ztrácíte energii a Vaše práce Vás už tolik nebaví?
  • Musíte často prezentovat sebe, svoji práci či firmu a chcete se zbavit trémy a strachu z vystupování?
  • Máte sen z dětství a bojíte se ho realizovat?

Realizujte změny v bezpečném a nesoutěživém prostředí.

Z tohoto stručného popisu by se mohlo zdát, že koučink je totožný s poradenstvím a že se stejnými tématy se setkáme i při různých školeních apod. Od všech těchto aktivit se však koučink liší především v jedné věci – váš kouč, jehož osobnost je pro zdárný průběh koučinku zásadní, vám nikdy nebude radit, co a jak udělat, rozhodnutí bude jen a jen na vás.

Na jaké časové období se zaměřuje koučování?

Koučování je zaměřeno na budoucnost. Kouč je člověk, který bude pro Vás spojencem, který dodává sílu, utěšuje, podporuje a je diskrétní.

Můžete se setkávat s koučem nebo využít SKYPE koučink s pohodlí doma. Je flexibilnější a finančně méně náročnější.

Nic se nemění, jen já se měním.
vše se mění, jakmile se měním já.

Nejedná se tedy o zvyšování vědomostí a získávání nových znalostí jako při „klasickém“ školení – osobní kouč ví, že vaše vědomosti jsou dostatečné, problémem je pouze to, že vám cosi brání je naplno využít. Tím „cosi“ mohou být jakékoli vnitřní bariéry – problémové postoje (rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem), vnitřní „ale“, nedostatečné sebevědomí, strach ze selhání, ztráta snů, problémy v komunikaci s druhými lidmi apod.

Při koučinku tedy vše souvisí se vším. Naučíte se stanovovat a ujasnit si osobní cíle a priority, efektivně pracovat s časovým rozvrhem a snáze tak realizovat své nápady a projekty. Uvolníte tak svůj skrytý potenciál a maximalizujete svůj výkon, čímž získáte i vyšší sebevědomí do dalších projektů.

Metoda koučinku je pro vás ideální, jste-li příznivcem individuálního přístupu a chcete-li dále rozvíjet a zdokonalovat svoji vlastní osobnost, mít větší sebevědomí a žít bez stresu.

 „Čas je něco, co chceme ze všeho nejvíce, ale nejhůře s tím nakládáme.“, William Penn

Zeptejte se na další detaily ohledně koučování: paní Ing. Zdenky Tomaidesové, tel.č. +420 723 916 559.

TIPY PRO VÁS:

Inspiraci najdete na blogu zaměřeného na osobní rozvoj  „Chci změnu“ .

Autor: Ing. Zdenka Tomaidesová, lektor a NLP kouč

 

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/