Jak se bránit trémě při mluveném projevu?

Promluvit na veřejnosti, oslovit dav, přednést projev, prezentovat výsledky před zkušební komisí či kolegy nebo nabídku před potenciálními zákazníky – to vše jsou situace, ve kterých se většina lidí cítí nejistá a nervózní.

Jak se bránit tréměJak průměrný člověk prožívá trému?

Průměrný člověk před takovým výkonem prožívá trému, potí se mu ruce, zrychluje dech, klepe hlas a někteří se mohou dokonce i psychicky sesypat. Všechny tyto projevy strachu a nervozity pak zákonitě zhoršují samotný přednes, což nebohého řečníka ještě více znervózní a tak jeho vystoupení může skončit katastrofálně.

Důvodem těchto nepříjemných emocí je fakt, že si každý člověk ve skrytu duše přeje, aby o něm ostatní lidé smýšleli dobře, měli ho rádi a respektovali ho.

Co si pak všichni ti posluchači pomyslí o jakémsi chlapíkovi, který jim rozklepaným hlasem něco vyprávěl, hrozně se u toho potil a zadrhával se mu hlas? Budou si pamatovat obsah jeho sdělení, nebo spíše to, jak u toho vypadal?

Jen málokterý člověk se vyžívá ve vystoupeních na veřejnosti a netrpí přitom trémou. Ti ostatní budou vždy bojovat s větším či menším strachem a s obavou, jak jejich vystoupení dopadne. A jedinou šancí, jak tento boj vyhrát, je naučit se zvládat trému pomocí tréninku a technik, které pomáhají strach zmírnit a ovládnout.

Vzdělávací společnost EDUX proto pořádá pro všechny, kdo mají zájem zlepšit svůj projev (např. začínající právníci, marketingoví pracovníci, studenti, obchodníci, konzultanti, obchodní zástupci, aj.) kurz na téma „Zvládání trémy při mluveném projevu“ v Praze.

Co Vám workshop „Zvládání trémy při mluveném projevu“ přinese?

V kurzu mluveného projevu se naučíte pracovat s hlasem, překonávat trému a zlepšit svůj hlasový projev a dostanete „návod“, jak dál na sobě pracovat. To vše za využití videotréninkových metod a praktického nácviku, které vám umožní si nové poznatky vyzkoušet a natrénovat.

Máte chuť přeprat sami sebe?

Přihlásit se je možné na kurz „Sebeprezentace aneb prodejte své schopnosti“ nebo na „Cesta k úspěchu„. Realizujeme taky firemní školení v Praze i mimo ní.

Jak se bránit trémě

Firemní trénink vizuálního myšlení

Náš tip: Zkuste prezentovat formou sketchnotingu. Ztratíte trému a získáte si pozornost posluchačů.

Firemní tréninky a koučování:

Ing. Z. Tomaidesová – tel. č. +420 723 916 559, e-mail: info@edux.cz.

 

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/