Kurz „Mluvený projev a rétorika“ je určen všem, kteří potřebují prezentovat nebo zlepšit svůj vlastní mluvený projev a vystoupit na veřejnosti (např. začínající právníci, pracovníci marketingu, obchodníci, konzultanti, obchodní zástupci, aj.) Čím bohatší jazyk používáme, tím je obohacujeme náš vnitřní prožitek, ale i prožitek našich posluchačů.

„Jestliže chceme být odpovědní za své životy, musíme být odpovědní i za svoji mluvu. Naše myšlenky i slova mají velkou moc a tvoří naši realitu – tak vybírejme obojí s rozumem“. Louise L. Hay

Každý z nás může rozvinout své potencionální schopnosti, pokud má dostatek vůle, něco s tím udělat. Úspěch řečníka závisí daleko více na jeho osobnosti, než na jeho vědomostech. Jediné, co je jisté, že pokud se chcete naučit plavat, je nutné skočit do vody. Pusťte se do toho trénujte a přihlaste se na kurz rétoriky!

Forma: firemní trénink, individuální výuka
Lze si domluvit i individuální výuku s technikami NLP – Neurolingvistické programování/koučování pro zbavení se vnitřního strachu či trémy z veřejného projevu.

Obsah kurzu  – Mluvený projev a rétorika:

  • První oblastí je práce s hlasem, používání mluvidel a využití pohybu bránice.
  • Druhá část je zaměřena na psychické aspekty mluveného projevu, především na překonávání trémy a nejistoty. Tréma je obavou z úsudku druhých, strachem ze zklamání a je součásti lidské bytosti, která si uvědomuje své slabosti. Dále na posilování sebevědomého hlasového projevu a kvalitní výslovnosti aneb jak být perfektně srozumitelným.
  • Třetí části se věnuje práci s tělem a využití fyzických dispozic při projevu/neverbální komunikace – řeč těla. Gesta jsou vnějším projevem vnitřního stavu. Množství gestikulace závisí na temperamentu, přípravě, osobnosti řečníka, témě, nadšení a od typu akce.
  • Čtvrtá část se věnuje typologií – řečníka i posluchačů. Znalost typologie pomáhá prezentujícímu lépe sestavit mluvený projev a připravit se něj. Ujasnit si téma – o čem budete mluvit, jak to vyjádříte, abyste své publikum zaujali a přesvědčili. Improvizace – účinná technika, která vychází ze svědomité přípravy.

Přínosy pro účastníky kurzu „Mluvený projev a rétorika“:

  • Naučíte se, jak sestavit svůj mluvený projev, aby zaujal různé typy lidí (smyslové preference)
  • Procvičíte si práci s emocemi – objevíte v sobě duši dítěte (strach, smutek, radost, hněv)
  • Seznámíte se, jak využívat 3 vnitřní pomocníky (klid, nálada a technika řeči) při vyrušení u projevu
  • Vyzkoušíte různé cvičení na výslovnost a jazykolamy, seznámíte se s technikou dýchání
  • Vyzkoušíte si projev, který obohatíte jazykem orientovaným na smysly – obrazotvornost
  • Seznámíte se s NLP technikami, které pomáhají posílit sebevědomí a snižují stres a trému z vystoupení.

Způsoby práce a techniky – Mluvený projev a rétorika:

využití video tréninkových metod, interakčních technik, praktického nácviku a individuální doporučení k dalšímu rozvoji.

Rozsah výuky a doba konání: 8 hodin
Cena kurzu: 3.500 Kč/den/osoba (kurz pro veřejnost)

 

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/