Grafické zápisy z akcí – jiný zážitek

Představte si to – sedíte na konferenci, semináři nebo webináři a snažíte se zaznamenat všechny ty chytré myšlenky. Kolem vás sviští powerpointy, nápady a moudra, a vy se usilovně snažíte něco si zapsat.

Možná si zapisujete poznámky, možná se sem tam pokusíte o nějakou malůvku (kterou po čase stejně nerozluštíte). A tady přichází na scénu kouzlo grafických zápisů!

5 důvodů, proč vytvářet grafické zápisyGrafické zápisy

1. Grafický zápis = zážitek pro oči i mozek
Písmo je super, ale obrázky jsou prostě magické. Když spojíte text s obrázky, váš mozek dostane do ruky klíč k rychlejšímu pochopení a zapamatování. Jako když si k oblíbenému filmu pustíte ještě soundtrack! A navíc – grafický zápis není jen o čmárání (i když čmárání je taky skvělá relaxace), ale o vizuálním zachycení myšlenek tak, že se vám doslova vtisknou do paměti.

2. Konec nudných zápisků
Vzpomeňte si na poslední „běžné“ poznámky, které jste si udělali. Pravděpodobně to byla hromada slov na papíře (nebo v digitálním dokumentu).

Teď si představte, že by to byl barevný zápis plný šipek, ikon, myšlenkových map a rychlých náčrtků. Bum! Najednou je to zajímavější, a co víc, zábavné! A když je něco zábavné, máme větší chuť se k tomu vracet. Tvořit grafické zápisy je jako udělat si z učení hru!

3. Sdílejte myšlenky s ostatními
Jednou z největších výhod grafických zápisů je, že jsou jednoduše sdílitelnými „obrázkovými příběhy“. Už se vám někdy stalo, že jste někomu vysvětlovali nějaký super nápad a on jen zíral a nevěděl, o čem mluvíte? S grafickým zápisem máte okamžitě vizuální pomůcku, která řekne za vás to, co byste normálně popisovali složitými větami.

Grafické zápisy Vizuální myšlení - sketchnoting4. Kreativní vyjádření pro každého
„Já neumím kreslit!“ – slyšíte se? Přestaňte s tím! Nikdo od vás nečeká, že budete druhý Leonardo da Vinci. Stačí jednoduché ikonky, šipky, obdélníky, trojúhelníky a bum, máte funkční vizuální zápis. Navíc, jakmile jednou začnete, zjistíte, že vás to baví víc, než jste si mysleli. Kreslení uvolňuje a stimuluje kreativní myšlení. Takže když budete tvořit grafické zápisy, nejen že budete chytřejší, ale taky šťastnější!

5. Akce nabývá nových rozměrůGrafické zápisy - sketchnoting
Ať už pořádáte vlastní workshop, seminář, nebo schůzku, grafický zápis je skvělým nástrojem, jak dát vaší akci nový rozměr. Účastníci budou nadšení z možnosti sledovat, jak se jejich myšlenky mění v barevné schéma, a díky vizualizaci si mnohem lépe odnesou klíčové body. Navíc takový zápis působí profesionálně, ale zároveň přístupně – to je kombinace, kterou jen tak někdo nemá!

Inspiraci najdete i v některém z mých workbooků – Jak jednoduše na sketchnoting, Jak jednoduše na postavičky nebo Jak jednoduše kreslit.

Chcete vyzkoušet grafické zápisy?

A teď přijde to nejlepší! Pokud se vám líbí myšlenka oživení vašich poznámek, prezentací nebo zápisů z akcí a chcete vědět, jak na to, jsem tu pro vás!

Společně vytvoříme jedinečné vizuální zápisy, které ohromí nejen vaše účastníky, ale i vás samotné. Napište mi a domluvíme se na workshopu nebo spolupráci, kde si tento kouzelný nástroj osvojíte. A věřte mi – vaše zápisky už nikdy nebudou nudné!

Chcete vytvořit grafický zápis z akce? Přímo na akci nebo digitálně?

Napište nám na e-mail: info@edux.cz. Můžeme vás to i naučit formou výuky či konzultace.

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/