Jaké informace poskytnout, když poptáváte grafický zápis z akce?

Grafický zápis aneb, co od něj očekávat. Může být přímo – živě z akce nebo může jít o digitální záznam z online akce, přednášky. Takže jste se rozhodli, že chcete ne jen obyčejné poznámky, ale něco mnohem víc – grafický zápis! Skvělá volba! Ale možná si teď říkáte: „Co všechno musím říct tomu grafikovi, aby vznikl ten správný grafický vizuální záznam?“ Nebojte, tady je seznam všeho, co by bylo dobré si připravit a sdělit, aby vaše grafické zpracování zazářilo na plné čáře.Grafický zápis

Grafický záznam aneb na co si odpovědět:

1. O jakou akci se jedná?

První otázka, kterou si musíte položit, je: Co je to za akci? Každý typ události vyžaduje jiný přístup. Je to formální konference plná čísel a dat? Nebo spíš uvolněný workshop či oslava výročí firmy, kde se účastníci zapojují do diskuzí a cvičení?

Poskytněte všechny informace o formátu akce, o přednášejících protože to ovlivní, jak bude grafický zápis vypadat – od seriózních, čistých linií až po hravé a dynamické schéma.

2. Kolik lidí se účastní?

Počet účastníků může mít také vliv na způsob zaznamenání informací. Při menší skupině je větší šance, že se budou více zapojovat do diskuzí, a je potřeba zachytit více různorodých pohledů. Naopak u větší skupiny může být důraz kladen spíše na hlavní myšlenky a klíčová poselství. Ujasněte si, kolik lidí bude a jak se budou účastnit (např. aktivní zapojení vs. pasivní poslech).

3. Jaká jsou hlavní témata?

Udělat dobrý grafický zápis znamená pochopit hlavní témata a klíčové body, které chcete, aby si účastníci odnesli. Pokud máte přehled hlavních bodů nebo agendu, která bude na akci probírána, nezapomeňte ji sdílet s tím, kdo grafický zápis vytváří. Čím lepší přehled o obsahu, tím lépe může grafik zachytit všechny důležité myšlenky.

4. Jaký styl preferujete?

Máte rádi spíše minimalistický styl, kde je vše jednoduché a čisté, nebo naopak chcete zápis plný barev, ikon a hravosti? Představte si, jak by měl váš vizuální záznam vypadat – bude formální nebo hravý? A nebojte se dodat i nějaké inspirativní příklady, pokud máte něco, co se vám líbí. Pomůže to nasměrovat grafika tím správným směrem.

5. Jak dlouho bude akce trvat?

Délka akce hraje roli nejen kvůli množství zaznamenaného obsahu, ale i pro samotného grafika, který bude pracovat na zápisu. Delší akce s větším množstvím informací může vyžadovat podrobnější přípravu nebo více času na dokončení záznamu. Kratší akce může být rychlejší a jednodušší, ale i tady je třeba mít jasnou představu o tom, kolik prostoru bude věnováno jednotlivým částem.

6. Co je cílem grafického záznamu?

Nezapomeňte sdílet, k čemu bude grafický zápis sloužit. Chcete, aby byl hlavně pro interní účely, jako přehled pro účastníky? Nebo plánujete zápis sdílet veřejně, třeba na sociálních sítích nebo jako součást marketingu? To vše může ovlivnit způsob zpracování – některé grafické zápisy mohou být podrobnější a obsahově bohatší, jiné naopak stručnější a více zaměřené na vizuální efekt.

7. Máte nějaké specifické požadavky?

Ať už jde o barvy, které chcete použít, logo, které má být zakomponováno, nebo konkrétní detaily, které by v zápisu neměly chybět – všechny tyto informace jsou důležité. Zkuste předem promyslet, co všechno má grafický zápis obsahovat.

8. Do kdy potřebujete výstup?

A konečně – kdy to všechno potřebujete mít hotové? Termíny jsou důležité nejen pro vás, ale i pro grafika, který si musí rozvrhnout čas. Ujasněte si předem, kdy potřebujete zápis mít hotový, aby se stihly případné úpravy a doladění detailů.

Vizuální myšlení - Čmáráním k úspěchuShrnutí? Buďte konkrétní!

Čím více informací grafikovi dáte, tím lepší bude výsledek. Takže když budete poptávat grafický zápis z akce, nezapomeňte zmínit typ akce, počet účastníků, klíčová témata, preferovaný styl, délku akce, cíl záznamu, specifické požadavky a termín dokončení. Roli hraje i místo konání a technické zajištění.

A pokud už teď víte, že chcete ze své akce udělat vizuální zážitek, napište mi na e-mail: info@edux.cz. Zavoljte na tel.č. +420 723 916 559.

Ráda vám pomůžu vytvořit grafický zápis, který bude nejen krásný na pohled, ale i užitečný pro účastníky i pořadatele.

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/