Projekt 365 koučovacích otázek – cesta k barevnému plánování úspěchu

Rozhodli jste se vstoupit na cestu osobního růstu a rozhodnutí si nechat otázky na papíře, místo aby zůstávaly jen v hlavě, je klíčové.

Pokrocily konzultace

projekt 365 koučovatcích otázek

Projekt 365 koučovacích otázek – nástroj ke změnám
Koučování s využitím otázek je mocný nástroj, který může vést k hlubokému osobnímu růstu a změnám. Zde jsou pět důvodů, proč je dobré používat otázky při koučování:

1. Sebereflexe: Otázky podporují sebereflexi. Pomáhají klientům zamyslet se nad svými myšlenkami, cíli, silnými stránkami a výzvami.

2. Zvědavost: Otázky podněcují zvědavost. Klienti mohou začít hledat hlubší odpovědi, které by možná jinak nepřišly.

3. Samostatnost: Použitím otázek neříkáte klientům, co mají dělat nebo jaké rozhodnutí mají učinit. Namísto toho je povzbuzujete, aby sami hledali své odpovědi.

4. Odkrývání Přesvědčení: Otázky mohou pomoci odhalit a zkoumat hluboce zakořeněná přesvědčení a vzorce chování, které mohou bránit klientům dosáhnout svých cílů.

5. Motivace: Otázky mohou klienty motivovat k akci. Když si sami uvědomí své cíle a možnosti, jsou více motivováni přijmout kroky směrem k dosažení těchto cílů.

Používání otázek ve koučování je umění, které může vést k hlubokým, trvalým a pozitivním změnám v životech klientů.

Projekt 365 koučovacích otázek přináší do života pozitivní změny.Projekt 365 koučovacích otázek

Jak s otázkami pracovat?

1. Plánování je základ:
Pojďme začít se sešitem. Nadepište ho třeba jako „Moje Výzva„. Nejlepší je si vyhradit pravidelný čas na odpovědi na otázky. Ustanovte si pravidelnost – může to být ráno, večer nebo kdykoliv, kdy máte klid na zamyšlení.

2. Omezte se, ale ne na úkor kvality:
Délka odpovědí je na vás. Každý den může být jiný. Na některé otázky možná budete mít jen pár vět, na jiné se rozepíšete. To je v pořádku. Klíčem je pravidelnost a upřímnost ve svých odpovědích.

3. Personalizujte otázky:
Některé otázky vás možná osloví více než jiné. Nebo možná budete chtít otázku přeformulovat tak, aby lépe odpovídala vašemu současnému životnímu kontextu. To je skvělé! S otázkami pracujte tak, aby vás zaujaly a resonovaly s vámi.

4. Malé kroky každý den:Projekt 365 koučovacïch otázek
Pravidelnost je klíčová. I když nemáte moc času, zkuste si na otázky sednout alespoň na pár minut každý den. Práce v malých krocích vás udrží motivovanými a pomůže vám na projekt nezanevřít.

5. Označte si klíčové otázky:
Každý měsíc si označte alespoň dvě otázky, které ve vás vyvolaly „AHA moment“. Může to být otázka, která vám otevřela nový pohled na vaše cíle, či ta, která vás motivovala k určité akci. Vraťte se k těmto otázkám pravidelně.

6. Zvýrazněné otázky:
Poznamenejte si otázky, na které bylo těžší odpovědět. Pokud na ně nemáte hned odpověď, nechte je působit v pozadí. Někdy se odpověď objeví, až po delší době zamyšlení.

7. Vizuální podpora:
Udělejte si otázky atraktivními vizuálně. Ozdobte je kresbami, fotkami, nálepkami. Vytvořte si prostředí, které vás bude těšit a inspirovat.Využít můžete i myšlenkovou mapu.

8. Spojte se s kamarády:
Pokud se vám projekt líbí, nebojte se o něm mluvit. Zapojte kamarády. Můžete si vytvořit skupinu, kde budete sdílet své zážitky a motivovat se navzájem.

Pamatujte, že každá otázka je krokem k osobnímu rozvoji a sebeuvědomění. Být v kontaktu se sebou samým, klást si otázky a hledat na ně odpovědi je krásná cesta, která může přinést mnoho pozitivního do vašeho života.

Projekt 365 koučovacích otázek vás může posunout dál. Stáhněte si jej a pracujte s ním. Sledovat můžete taky můj instagramový profil Zdenkavizualnikouc.

„První krok proto, abyste od života získali to, co chcete je rozhodnout se, co to je.“ Ben Stein

Koučovací listy & tipy

Po přihlášení se podívejte se i do složky HROMADNÁ nebo Spam. Děkujeme.

Díky stažení otázek, získáte i další tipy z oblasti osobního rozvoje. Z newsletteru je možné se snadno odhlásit přes odkaz na konci každého e-mailu.
Vaše osobní údaje zpracováváme takto - zásadách ochrany osobních údajů.

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/