Pět argumentů, které vás přesvědčí začít se sketchnotingem

Často se na webinářích setkávám s tím, že se účastníci bojí, že neumějí kreslit, a váhají, jsou skeptičtí k myšlence začít praktikovat i sketchnoting. Sketchnoting jsou přitom slova a jednoduché obrázky, nejde o umění. 5 argumentů by mohlo pomoct přesvědčit, proč začít se sketchnotigem bez zábran a s lehkostí.

Jak přesvědčit studenty, učitele a manažery? Zde jsou některé způsoby, jak je pobídnout, aby to vyzkoušeli.

5 argumentů proč začít se sketchnotingem?

5 argumentů pro sketchnotingArgument č. 1
Ukažte jim, že nejde o umění, ale o nástroj pro organizaci myšlenek a záznamů. Vysvětlete jim, že sketchnoting není o dokonalých kresbách, ale o tom, jak si na papíře zorganizovat myšlenky a nápady.

Argument č.2
Ukažte jim, jak snadné to může být. Vyzkoušejte s nimi několik jednoduchých technik, jako je například kreslení šipek, různých symbolů nebo jednoduchých ilustrací. Díky nim mohou rychle vytvořit efektivní a vizuálně zajímavé záznamy čehokoliv.

Argument č. 35 argumentů - Ilustrace - Sketchnoting
Připravte si krátkou prezentaci o tom, jak může být sketchnoting užitečný v pracovním nebo osobním životě. Ukažte jim příklady, jak tuto metodu použít při prezentacích, při zaznamenávání poznámek na setkáních nebo k brainstormingu nápadů.

Argument č. 4
Povzbuzujte je a poskytněte jim zpětnou vazbu. Když začínají s praktikováním sketchnotingu, mohou být nervózní a nejistí, zda to dělají správně. Povzbuzujte je, aby kreslili, a dejte jim zpětnou vazbu na to, co dělají dobře a na co by se mohli zaměřit.

Argument č. 5
Představte jim výhody vizuálního myšlení. Vysvětlete jim, jak vizuální prezentace informací může pomoci paměti a učení. Doplňte to o pár statistických čísel. Vyzkoušejte s nimi několik jednoduchých technik, jako je například kreslení diagramů nebo myšlenkových map, které jim pomohou porozumět složitým konceptům a zapamatovat si je. To bylo 5 argumentů, na které se zaměřit.

Chcete pomoct s tím, jak začít a praktikovat první zápisy?5 argumentů proč začít se sketchnotingem

Využít můžete cvičení z mého workbooku: Jak jednoduše na sketchnoting. Pokud rádi sledujete, jak vznikají ikonky, postavičky a zápisy přímo, tak se vám bude líbit videokurz: Ovládněte sketchnoting. Nejrychlejší a nejefektivnější je individuální konzultace.

Napište mi na e-mail: info@edux.cz. 

Buďte první, kdo se dozví o našich nejnovějších produktech, akcích a událostech. S naším newsletterem vám nic neuteče. Přinášíme vám inspiraci, tipy a novinky, které vám pomohou získat skvělé výhody a zlepšit váš životní styl.

Nepropásněte žádnou novinku! Připojte se k našemu newsletteru ještě dnes a přivítejte inspiraci a výhody, které vám nabízíme!“

 

5 argumentů sketchnoting

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/