Story Cubes aneb nastartujte hrou svoji vizuální kreativitu

Možná už jste je někde zahlédli. Existují různé varianty – např. Actions (ty mám já), Classic, Voyages či Mystery. Celkem 9 kostek. Hra Story Cubes je fajn pro děti i rodiče na rozvoj kreativního myšlení. Využití najdete při hře, ale já se chci zaměřit na to, jak je využít v rámci tréninku kreativity a jednoduchého kreslení.

Story Cubes pro rozvoj kreativity

Story Cubes pro rozvoj kreativity

1. Úvod kurzu – na rozproudění komunikace a seznámení se
2. Osobní koučink pro tvorbu příběhů navázaných na konkrétní situaci
3. Kreslení – způsob, jak se jednoduše naučit kreslit ikonky a postavičky
4. Vytváření nových ikonek, díky jejich spojení vzniká nový význam
5. Jedno téma na několik způsobů – hoďte a pokaždé vyprávějte jinak
6. Přeneste příběh do vizuální formy, překreslete ho a pak propojte rámečkem, bublinou anebo šipkou. Je to výborný prostředek zejména pro ty, kteří nechtějí vymýšlet něco nového. Díky kostkám mají příběh a mohou tak trénovat přemýšlení v určitých mantinelech.
7. Skvělý pomocník pro výuku cizího jazyka

Znáte-li je, jak je používáte vy? Používáte je jinak než k vyprávění příběhů? Podělte se o svoje tipy na e-mail:info@edux.cz.

Šipka sketchnoting

Šipka sketchnoting

Zajímají vás tipy, jak rozproudit kreativitu nebo si jednoduše kreslit a originálně díky svým kresbám prezentovat? Dejte si odběr NOVINEK a zůstaneme tak v kontaktu.

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/