Chystáte se tvořit vizuální poznámky? Tipy na pomůcky

Ráda bych vám dala několik tipů ohledně toho, co se mi osvědčilo při tvoření vizuálních pozná několik druhů fixů, různé bloky.

5 tipů na fixy i bloky – vizuální poznámky:post it papiry EDUX

1.) Bloky zn. Flying Tiger, ideálně s kroužkovou vazbou, protože můžu maximálně využít celou plochu papíru. Má to i výhody, pokud chci sdílet své obrázky na sociálních sítích. Formát volím podlouhlý (na ležato).

Bloky společnosti BOBO BLOK, s.r.o., která dělá nejen sešity, ale i skicáky. Skvělé na tom je to, že jsou také s kroužkovou vazbou. Líbí se mi jejich retro design.

Můj tip: mám radši obálky tmavší barvy. Pokud si chcete vytvořit blok na míru, využijte k tomu např. bílou fixu a vytvořte si svůj vlastní design.

Pokud jde o sešity, jejich papír má nižší gramáž, proto je používám spíše pro zápis nápadů, trénování obrázků či na citáty. Skicáky mají vyšší gramáž, tudíž se papír nepropíjí. Ty už používám na lepší kresby, když už vím, co chci kreslit. Podívejte se na jejich web a vyberte si, co se vám líbí.

2.) Fixy na vizuální poznámky

Pokud si chcete dělat vizuální poznámky/sketchnoting, tak doporučuji zn. Stabilo, zn. Centropen nebo zn. Micron.
Hledáte-li fixy na doodle art či na kresbu obrázků, oblíbila jsem si fixy značky Stabilo pen brush 68, zn. Zig – japonské fixy či zn. Sharpie.

Zkusit můžete i fixy od Flying Tiger, prodávají se po třech v kombinaci několika barev, takže napříkladjak kreslit zirata recenze oranžová, modrá, zelená, a sada stojí 99 Kč. Nejsou sice tak kvalitní, ale na čmárání a zkoušení jsou super. Navíc mají dva hroty: tenký pevný a širší na flipchart.

3.) Jak dodat šmrnc vizuálním poznámkám?
Zkuste šedivou fixu, doporučuji: Kuracolor – japonskou fixu, kterou lze plnit a má dva hroty – tenký a širší, který lze použít i na flipcharty. Doporučuji i např. Marvi Uchida – sadu různých šedivých odstínů. Ty najdete ve výtvarných potřebách. Jsou sice dražší, ale o to kvalitnější.

4.) Kreslíte-li také na flipcharty?
Pokud jste lektor nebo manažer, pak vyzkoušejte značku Edding, která má široký výběr různých druhů fixů – od tenkých až po ty, které jsou vhodné na flipcharty. Díky nim můžete rychle a šikovně orámovávat své obrázky. Na vybarvování obrázků pak můžete využít voskovky zn. Magická voskovka.

5.) Chcete-li vylepšit své obrázky, kombinujte je i s nálepkami.
Doporučuji například nálepky od Korálky dní – a k těm můžete různě dokreslovat své myšlenky a nápady. Využít je můžete do cestovatelských deníků, plannerů nebo scrapbooků.

6.) Jak opravit chyby na flipchartu či v zápisníku?

Kupte si Post-it papírky různých tvarů, např. srdíčka, bubliny, jimiž můžete inkriminované místo přelepit a zamaskovat. Hodit se vám může i bílá fixa. Nebo popusťte uzdu představivosti a zkuste něco nového vytvořit.

ikonky galerieNapište či zavolejte paní Ing. Zdenku Tomaidesovou, tel.č. +420 723 916 559, e-mail: info@edux.cz. Realizuje tréninky v této oblasti a vytvořila jsem taky workbook – Jak jednoduše kreslit, který si můžete zakoupit v české i anglické verzi na webu.

Doporučení: Dejte si odběr a získáte 1-2x měsíčně materiály a tipy k tvoření. Je pod článkem každého článku.

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/