Jak učit cizí jazyk trochu jinak a zábavněji? Kreslením na flipchart. Během svého koučování ve firmách jsem měla možnost postřehnout, jak u nich probíhá výuka cizích jazyků.

Zatímco jsem si představovala, že už budou tyto přednášky probíhat mnohem modernější formou, byla jsem nemile překvapena. Stále jsem viděla jenom text. Co využít místo slova šálek obrázek šálku a doplnit  cizí slovo?

Jeden obrázek  vydá za 1000 slov

Ve většině případů na tabuli převládaly texty, texty a texty. „Opravdu žádný obrázek”, ptala jsem se sama sebe. Přitom právě flipchartové tabule jsou dokonalým nástrojem pro to udělat hodinu cizího jazyka pro firmy mnohem zábavnější, záživnější a tím pádem i efektivnější pro obě strany – pro lektora i pro studenty.

Dá se na ně zachycovat i průběh jiných akcí jako já viz. obrázek vedle o stravování:) v on-line výuce lze využít tabuli Miro nebo grafické programy jako je např. Procreate.

Jak učit Sketchnoting - kombinace slov a obrázků

Sketchnoting – kombinace slov a obrázků

Jak učit Kreslení na tabule - prezentace

Kreslení na tabule – prezentace

Flipchart, zábava pro studenty i pro lektory

Tabule, papírová zeď, flipchart neboli také lze použít téměř u jakékoliv přednášky. Hodiny cizího jazyka pro firmy se přímo nabízí. Je to způsob, kterým lze pomocí obrázků a nejrůznějších sketchů oživit výklad dané látky.Využít můžete jednoduché obrázky a slova aneb sketchnoting.

No třeba tím, že obsah vašeho stávajícího textu uberete, upřednostníte jen heslovité výrazy a k nim připojíte zábavné obrázky. Věřte, že právě díky obrázkům a umění jimi vystihnout vaši myšlenku lépe než textem, budete bavit sebe i své studenty.

Najednou se z povinné hodiny, která je zaplacená firmou, stane zábava, na kterou se všichni budou těšit a z které si většina odnese spoustu užitečných informací.

Fakta - Proč kreslit a prezentovatCo když neumím pracovat s flipchartem?

Dobrý nápad, říkáte si možná. Zároveň vás na jazyku pálí ještě jedna otázka a to: „co když neumím pracovat s flipchartem?”. Od toho jsem tady já. A proto, ať už jste lektoři na volné noze nebo firma, jež lektory školí a zaměstnává, přijďte na můj kurz flipchartu. Realizujeme je jako firemní tréninky.

Dotazy k tréninkům: tel.č. 723 916 559, e-mail: info@edux.cz.

Jak učit jednoduše...workbooky sketchnoting

Jak jednoduše…workbooky sketchnoting EDUX

Jak kreslit na tabule a flipcharty?

• Dozvíte se v něm, co je to flipchart a jak by mohl být přínosný zrovna pro vaše hodiny.
• Zjistíte, že pro flipchartové kresby nemusíte mít žádný talent, vše se dá naučit.
• Dostanete tipy na pomůcky: fixy, voskovky atd.
• Vytvoříte si vlastní databázi obrázků, které budete používat.
• Uděláte první krok pro to, aby vaše hodiny byly vtipnější, zajímavější a zapamatovatelnější.
• Vaše investice se vám několikanásobně vrátí – klienti se budou vracet, studenti se budou zlepšovat a budou vás doporučovat dalším lidem.

Přemýšlíte, jak učit cizí jazyk trochu jinak a zábavněji?

Tak přijďte na některý z mých webinářů! Budu se na vás těšit. Můžete si taky pořídit některý z mých workbooků – Jak jednoduše kreslit.

Dotazy a informace:

Ing. Zdenka Tomaidesová, e-mail: info@edux.cz, tel.č. 723 916 559

 

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/