Jak uvařit si méně stresový život? Přijďte si „uvařit” méně stresový život

Stres ovlivňuje náš život. Především závěr roku je hektický. Začíná pozvolné shánění dárků a připravování vánočních večírků pak bývá jeho vrcholem. To, v jaké míře se tak děje, nejen na konci roku, ale můžeme ovlivnit. Jak? Třeba tím, že se na stres zaměříte.

To můžeme udělat společně na dalším setkání „Večery se Zdenkou” – tentokrát na téma stres a udržení rovnováhy v životě. Společně se zaměříme na aktivity, které nám dodávají, popovídáme si o tom, jak je více rozvíjet, ale i o těch, co nám ubírají energii. Rozklíčujeme pojmy eustres* a distres*.

Stresový život - Sebekoučování s pomocníkemRozlišujeme „eustres“, který prožíváme u zdolávání překážek, motivuje nás k vyšším výkonům a také ho prožíváme v radostných okamžicích, při sledování sportovního utkání nebo u detektivky a „distres“, který se objevuje v situacích, které přestáváme zvládat. Oba typy stresu se projevují podobně, jde však o to, jak často se objevují, jakou mají sílu a jak dlouho trvají. Otestujeme se, jak jsme na tom před koncem roku.

Vyzkoušíme kreslící techniku Energetický kotel. A v tom kotli si ve finále uvaříme méně stresový život. Přidáme koření do aktivit, u kterých se cítíme dobře. Naopak ubereme tam, kde jsme ve stresu. Výsledek? Skvělý recept na méně stresový život, který si můžete vychutnat plnými doušky.

A ještě něco na závěr:

„Stres v žádném případě nemusí být pouze škodlivý; je zároveň koření života, neboť každé hnutí mysli a každá činnost zapříčiňuje stres. Stejný stres, po kterém jeden člověk onemocní, může znamenat pro druhého životodárné uzdravení.“, Hans Selye

Tak přijdete? Schopných kuchařek znám hodně:) Kromě toho, že stresu určíte hranice, se seznámíte s novými lidmi.

Už teď se na Vás těším Vaše Zdenka

P.S. Nic nenoste, kromě chuti vykročit za změnou, všechny ingredience vám dodám : )

Pár organizačních informací:Stresový život

Kde? Café Martin, Sokolovská 75, Praha 8
Kdy? 14. 11. 2017 v 18 hod. na 2,5 hod.
Přihlášky: zde
Dotazy: Ing. Zdenka Tomaidesová, tel. č. +420 723 916 559
Potvrzení účasti: info@edux.cz

Kapacita kavárny je omezená. Je důležité se přihlásit:) Pokud se Vám termín nehodí, tak přijďte na některý z mých kurzů pro veřejnost či možnost uspořádat firemní trénink.

Doporučujeme kurzy:

 

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/