Probuďte v sobě dítě! Tipy na knihy, jak posilovat kreativitu

Probuďte v sobě dítěPokud si myslíte, že čas her skončil s vaší dospělostí, jste na omylu! Hrát si můžete stále a stále a třeba vám v tom může pomoct kniha! Ve dvou následujících má KREATIVITA hlavní slovo. A pokud alespoň maličko sledujete můj blok, určitě jste si na něm už přečetli, že kreativitě se dá naučit! Tak na co ještě čekáte? Pojďte „pane“, budeme si hrát!

Pokud se neodvažujete vyjít kreativitě vstříc sami, můžete jí jít naproti skrz kurz kreativity, který je ideální pro všechny ty, na kterých leží břemeno nudy, praktičnosti, dospělosti…říkejte si tomu, jak chcete.

Kreslení se Zdenou - ke stažení ikonky

Kreslení se Zdenou – ke stažení ikonky

Jak nacvičovat kreativitu?

Zatímco kniha Tvůj život v komiksu je určena především pro kluky od 9 do 13 let, v další publikaci „Dokreslovačky pro malé i velké umělce“ se najdou i dospělí. Tak co vám ještě brání v tom být o kousek kreativnější? Navštivte kurz či využijte koučování, což využívá právě techniky hravé, zážitkové a skvěle propojuje zábavu, učení a zároveň pracujete na své změně. Knihy pocházejí od nakladatelství Portál a určitě si přečtěte tyto knihy, úspěch na sebe nenechá dlouho čekat :) a třeba ještě nějaký titul navíc….

♥ Knižní tip č. 1

Tvůj život v komiksu – Bill Zimmerman, Tyler Page (Určeno pro kluky)
Co je větší zábava než číst komiks? Vyrobit si svůj vlastní! Knížka Tvůj život v komiksu je určená především pro kluky od 9 do 13 let. Pokud chcete i jako dospělí trénovat kreativitu, klidně tímto začnete. Reaguje na častou oblibu komiksových příběhů u dětí, ale zároveň nabízí něco zcela nového. Kluci totiž mohou na komiksech, které jsou jim touto cestou předkládány, aktivně spolupracovat doplňováním textů či obrázků. ( brož., 128 s., 199 Kč).

♥ Knižní tip č. 2

Dokreslovačky pro malé i velké umělce – Bill Zimmerman, Tom Bloom
Kniha obsahuje celostránkové úkoly, jejichž zadání je velice stručné a jasné. Čtenář, v tomto případě spíše kreslíř, má podle instrukcí, které se liší ve stupni volnosti, dokončit nějaký obrázek: dokreslit jej, dobarvit, doplnit k němu slova. Témata jsou vybrána tak, aby vyhovovala dětem i dospělým. Kniha může být využita jednotlivci i skupinami např. v rámci výtvarné výchovy, volnočasových aktivit, relaxace, tréninků kreativity.

Výhodou je, že úkoly nevyžadují prakticky žádnou přípravu a jsou jednoduché, takže jejich využití je ideální zejména „pro zahřátí“ skupiny či při nutnosti vyplnit časovou mezeru. Jak však upozorňuje autor nápadu, Bill Zimmerman, pro užití této knížky neexistují žádná pravidla a každý se za její pomoci může stát umělcem. Tvořivost totiž nemá pravidla!

Kniha je určena pro děti a dospělé, kteří mají rádi tvořivé, a přitom nenáročné aktivity, volnočasové pedagogy, učitele výtvarné výchovy, vedoucí skupin všech možných věků i zaměření, kteří při práci využijí jednoduché hravé úkoly

Bill Zimmerman se celoživotně věnuje interaktivním technikám pro nácvik kreativity a sebevyjádření prostřednictvím kreseb i slov. Portál vydal jeho knihu Tvůj život v komiksu pro kluky (2011). Tom Bloom je kreslíř, který rád žije ve světě vlastních představ. Své kresby publikuje v mnoha amerických periodicích. Rozměr: 145 x 205 mm, brož., 272 s., 299 Kč,  ISBN 978-80-262-0058-1.

♥ Knižní tip č. 3

Souboje barev – Hervé Tullet, Knížka na čmárání s Hervé Tulletem
Netradiční sešit Hervé Tulleta, oblíbeného autora Knížky a Barev, nabízí dětem na každé dvojstraně skvělá prostředí pro nesmrtelné souboje pastelek, tužek a fixek. Zábavná kniha jak pro dvojici, tak samotné dítě rozvíjí představivost a výtvarné cítění, ale především nabízí materiál na spoustu času legrace. brož., 64 str., 225 Kč

Jak jednoduše...workbooky sketchnoting EDUX♥ Knižní tip č. 4

Workbooky pro jednoduché kreslení, sketchnoting a kreslení postaviček

Ve kterých trénincích se setkáte s kreativitou?

Dotazy k přípravě tréninků, koučování a firemních kurzů:
Ing. Zdenka Tomaidesová, e-mail: info@edux.cz.

 

Odebírání novinek

Nejsme spam! Další informace najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů. Po přihlášení se podívejte se i do složky hromadná nebo Spam. Děkujeme

DEJTE SI ODBĚR. ZÍSKEJTE WORKBOOK A TIPY ZDARMA!

Inspirace, akce a tipy do schránky 2-3 x měsíčně.

Nespamujeme! Další informace naleznete v našich https://edux.cz/obchodni-podminky/ zásadách ochrany osobních údajů https://edux.cz/obchodni-podminky/